
Fredagskyckling va de här! 😉
Detta recept är en favorit här hemma. Alla älskar att gnaga på kycklingben både varma som kalla. Perfekt picknick-mat dessutom.
Fyll en ugnsplåt med kycklingben och skjuts in i ugnen. Jag brukar steka dom på låg temperatur ca 100 grader i 3 timmar. Enklare kan det inte bli. Servera med klyftpotatis och en god aioli att dippa i.
Jag kryddar dom rikligt med paprikapulver, salt, peppar och ringlar över honung. 3 – 4 hela vitlökar delar jag på mitten och lägger med på plåten, dom blir himmelsk goda att pilla ur skalet och äta efter att dom ugnsbakats och ger god smak till kycklingbenen också.
Det här behöver du :
2 kg kycklingben
2 msk paprikapulver
2 msk grillkrydda
Salt
Svartpeppar
4 hela vitlökar
1 dl flytande honung
GÖR SÅHÄR :
Lägg kycklingbenen på en ugnsplåt. Krydda med paprika, grillkrydda, salt & peppar och vänd runt ordentligt. Dela vitlökarna och lägg på plåten. Ringla över honungen och stek i ugn ca 3 timmar 100 grader. Ta ut och vänd runt några gånger under tiden.
Vitlöksaioli :
1 äggula
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 msk pressad citronjuice
2 dl rapsolja
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser utom olja i en skål. Använd stavmixern och mixa samman allting. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när aiolin blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Smaka av med salt och peppar.

Här skulle ni känna dofterna! 😛

Smaklig måltid och jag önskar er en riktigt härlig fredag! ♥

Lämna ett svar till Marianne Avbryt svar