honungsglaserade_kycklingben_ugn_stekta_vitlök
Fredagskyckling va de här! 😉
Detta recept är en favorit här hemma. Alla älskar att gnaga på kycklingben både varma som kalla. Perfekt picknick-mat dessutom.
Fyll en ugnsplåt med kycklingben och skjuts in i ugnen. Jag brukar steka dom på låg temperatur ca 100 grader i 3 timmar. Enklare kan det inte bli. Servera med klyftpotatis och en god aioli att dippa i.

Jag kryddar dom rikligt med paprikapulver, salt, peppar och ringlar över honung. 3 – 4 hela vitlökar delar jag på mitten och lägger med på plåten, dom blir himmelsk goda att pilla ur skalet och äta efter att dom ugnsbakats och ger god smak till kycklingbenen också.

Det här behöver du : 
2 kg kycklingben
2 msk paprikapulver
2 msk grillkrydda
Salt
Svartpeppar
4 hela vitlökar
1 dl flytande honung

GÖR SÅHÄR : 
Lägg kycklingbenen på en ugnsplåt. Krydda med paprika, grillkrydda, salt & peppar och vänd runt ordentligt. Dela vitlökarna och lägg på plåten. Ringla över honungen och stek i ugn ca 3 timmar 100 grader. Ta ut och vänd runt några gånger under tiden.

Vitlöksaioli :
1 äggula
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 msk pressad citronjuice
2 dl rapsolja
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser utom olja i en skål. Använd stavmixern och mixa samman allting. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när aiolin blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Smaka av med salt och peppar.

kycklingben_ugnsstekta_honungsglaserade_vitlök_recept
Här skulle ni känna dofterna! 😛

kycklingben_serveringskorgar_klyftpotatis_aioli
Smaklig måltid och jag önskar er en riktigt härlig fredag! ♥

8 svar till ”Vitlök & honungsglaserade kycklingben”

  1. Ewa Nilsson profilbild
    Ewa Nilsson

    Så passande till helgen. Fick en stor påse kycklingben, visste inte riktigt vad jag skulle göra , inte hon heller, men nu fick vi ju hjälp, tack för det, ser riktigt smarrigt ut, har du klyftpotatis till eller …. Trevlig helg och tack för alla fina recept.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Tack va kul att höra!
      Ja, klyftpotatis o aioli till. Supergott!
      Trevlig helg
      /Linda

      Gilla

  2. Anne profilbild
    Anne

    Låter jättegott, ska absolut testa.

    Gilla

  3. Jenny profilbild
    Jenny

    Åh va gott det låter! Men jag funderar om jag kan använda mig av kycklingfiléer istället? Blir det samma tid i ugn o temp? Älskar din blogg, du gör så mycket gott!! Och bra recept o förklaringar. Och för att inte tala om alla härliga bilder som gör att det vattnas i munnen!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Du kan absolut göra desamma med filéer, de blir lite torrare dock. Kycklingbenen är ju extra saftiga o smakrika tack vare ben o skinn så om du vill göra m filéer pensla dom med lite smör el olja också förutom marinaden.
      Ha en fin dag o tack för din kommentar!
      /Linda

      Gilla

    2. kryddburken profilbild

      Samma tid o temp ja, glömde jag skriva. Långlagat på låg temperatur ger saftigare resultat.

      Gilla

  4. Petteri profilbild

    Det där ska jag testa per omgående. Chicken drumsticks som det heter här☺ Tack för tipset och ha det bäst!

    Gilla

  5. Marianne profilbild
    Marianne

    Nu har jag provat det här och oj oj oj vad gott det blev! Toppenenkelt att göra också. Jag hade inte lyckats tina kycklingbenen ordentligt innan jag började (de var kanske halvtinade) så det tog typ 6 timmar i ugnen snarare än 3… Nästa gång ska jag börja tidigare 🙂 Hur som helst var det perfekt picknickmat och ungarna älskade det också. Tack för receptet!

    Gilla

Lämna ett svar till Jenny Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect