
Jag tänkte jag skulle delge er receptet på denna italienska smörgåstårta jag gjorde i helgen. Det är oftast de klassiska charktårtorna med ägg, ost och skinka eller skaldjur som folk vill ha men denna gång en italienare och det är superkul! att göra lite annorlunda tårtor ibland! 😛
Jag har använt smaker som salami, soltorkade tomater, mozzarella, färskost och knaperstekt bacon. Garneringen är helt freestylad och där finns som ni ser salami, lufttorkad skinka, ruccola, tomater, cocktailkapris och oliver. En tårta av mina egna favoriter!
16 bitar
Det här behöver du :
2 förp rasken ljus formfranska
Grundröra :
1 dl grädde (vispas lätt)
3 dl creme fraiche
1 finhackad mozzarellaost
2 msk finhackade soltorkade tomater i marinad
1½ tsk malen paprika (mild)
Salt & peppar
Lager 1 :
Tunt lager av grundröran
300 gram knaperstekt bacon
Lager 2 :
Tunt lager av grundröran
Finhackad pepparsalami
Lager 3 :
Tunt lager av grundröran
200 gram philadelphiaost soltorkade tomater
1 finhackad rödlök
Garnering :
Salami
Lufttorkad skinka
Små plommontomater
Gula körsbärstomater
Gröna pimento oliver
Cocktailkapris
Ruccola
Romansallad

Snåla aldrig med garnering, hellre för mycket än för lite! 🙂

Den andra tårtan till vänster är en klassisk lax och skaldjur, recept HÄR!

Lämna en kommentar