italiensk_smörgåstårta_garnering
Jag tänkte jag skulle delge er receptet på denna italienska smörgåstårta jag gjorde i helgen. Det är oftast de klassiska charktårtorna med ägg, ost och skinka eller skaldjur som folk vill ha men denna gång en italienare och det är superkul! att göra lite annorlunda tårtor ibland! 😛

Jag har använt smaker som salami, soltorkade tomater, mozzarella, färskost och knaperstekt bacon. Garneringen är helt freestylad och där finns som ni ser salami, lufttorkad skinka, ruccola, tomater, cocktailkapris och oliver. En tårta av mina egna favoriter!

16 bitar
Det här behöver du : 

2 förp rasken ljus formfranska

Grundröra : 
1 dl grädde (vispas lätt)
3 dl creme fraiche
1  finhackad mozzarellaost
2 msk finhackade soltorkade tomater i marinad
1½ tsk malen paprika (mild)
Salt & peppar

Lager 1 : 
Tunt lager av grundröran
300 gram knaperstekt bacon

Lager 2 : 
Tunt lager av grundröran
Finhackad pepparsalami

Lager 3 :
Tunt lager av grundröran
200 gram philadelphiaost soltorkade tomater
1 finhackad rödlök

Garnering : 
Salami
Lufttorkad skinka
Små plommontomater
Gula körsbärstomater
Gröna pimento oliver
Cocktailkapris
Ruccola
Romansallad

italiensk_smörgåstårta
Snåla aldrig med garnering, hellre för mycket än för lite! 🙂

smörgåstårtor_öland_kryddburken
Den andra tårtan till vänster är en klassisk lax och skaldjur, recept HÄR!

14 svar till ”Smörgåstårta med italienska smaker”

  1. Linduz profilbild

    Vad den Italienska ser god ut. Jag önskar att jag bodde närmare dig vissa gånger. Men nu är det inte så.

    Gilla

  2. annacarin profilbild
    annacarin

    Otroligt tjusiga tårtor! Värt att prova den i Italien style. Tack för en kanon blogg!

    Gilla

  3. Mikaela profilbild

    Jag älskar en god smörgåstårta med mycket fyllning, skulle så gärna våga mig på att göra det någon gång. Båda såg fantastiska ut – måste prova! Men just nu ammar jag och sonen är superallergisk mot mjölkprotein så får vänta några månader.
    Är det bäst att göra smörgåstårtorna samma dag man ska ha dem eller mår de bättre av att få stå till sig?

    Gilla

  4. Linnea profilbild

    Åh, gott! Den italienska vekar vara något för mig! Jag som absolut inte gillar vanlig smörgåstårta. Gillar inte leverpastej, för mycket majonäs, kalla ägg och blandning av skinka och räkor ihop haha. Leder ju lätt till att man inte är något fab av smörgåstårta då 😉

    Gilla

  5. Anne profilbild
    Anne

    Vilken lyxtårta! Kan ju inte bli annat än supergott med dom ingredienserna. 🙂

    Gilla

  6. Carro profilbild
    Carro

    Ser smarrigt värre ut, så kul med lite nytt i smörgåstårtevärlden. Den här ska absolut lagas vid lämpligt tillfälle.
    Tack!!

    Gilla

  7. Annelie profilbild

    Wow,, vad duktig du är… (Y)
    Den italienska lät väldigt intressant, roligt med något annat än den vanliga jag brukar göra.
    Ska i alla fall skriva ut ditt recept.

    Ha dä gött.. // Kram Annelie

    Gilla

  8. Sara på Vardag.nu profilbild

    En sån smörgåstårta ska jag göra nästa gång det vankas kalas! 🙂

    Gilla

  9. Annika profilbild
    Annika

    hejhej, tipsar er om en annan god smörgåstårta:
    Gör en grekisk variant, ha tzatziki mellan lagren. till garnering:massor av hyvlad gurka, oliver, somriga tomater i fina skivor, smulad fetaost och vad man har o önskar. mmm.

    Gilla

  10. Ernie profilbild
    Ernie

    Ähhhh!
    Nu får du sluta! Bara genom at följa dina recept så har jag gått upp hela min vikt och nu smörgåstårtan jag klarar inte mycket mer har du inte recept på bara vatten?
    Tack iaf.

    Gilla

  11. Maria profilbild
    Maria

    Gillar inte smörgåstårta men den här skulel jag nog kunna äta!
    Älskar dock att göra smögåstårtor (har gjort efter dina recept mängder av gånger och får massa beröm varje gång 😀 )
    Den här ska jag göra nu idag till min sambo som fyller år!!

    Gilla

  12. ELIZA profilbild
    ELIZA

    Till Nyårsafton 2015. Blir den här smarriga tårtan , med massor av smaker!

    Gilla

  13. ELIZA profilbild
    ELIZA

    TACK!

    Gilla

  14. Helén Martinsson profilbild
    Helén Martinsson

    Min syster har gjort denna flera gånger när vi haft kalas och den är sååå god! Inte alls lika stabbig som en vanlig smörgåstårta kan vara.

    Gilla

Lämna ett svar till Annelie Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect