Godaste varmkorven?

20140513-163008.jpg
Vem har inte kunnat motstå en kokt med bröd inne på macken, i gatuköket, eller i ”korvmojjen” på marknader? Man bara måste ha en varmkorv ibland och doften är förföriskt om man råkar vara hungrig just där och då. Dom är ju bara sååååå goda, dom flesta i alla fall! Sällan har jag ätit en ”kokt med bröd” ute som inte smakat gott!

Så vad är det för korv?? Bullens kanske? 😛
Fyllig, salt och med det klassiska ”knäppet” när man biter av första tuggan. Det är en perfekt varmkorv enligt mig!

När jag köper varmkorv i affären så är det inte dom med hög kötthalt som är godast… Ungefär tvärtom! Men jag har dock en favorit jag brukar köpa, det är Stensåkra wienerkorv.

De lägger jag i traktörpanna med vatten så det precis täcker. Salt och hela vit o svartpepparkorn o gärna något lagerblad. Sen lägger jag på locket och sätter på plattan på låg värme och låter korvarna värmas ca 1 timme på spisen, då blir dom som godast och spricker inte. Blir det för varmt trots låg värme så dra pannan åt sidan, glänta på locket och stäng av. Låt gärna korvarna få svalna till ”ätbar” temperatur i kokspadet så håller dom också bättre utan att spricka.

Vilken är DIN favorit-varmkorv? 😉

20140513-162938.jpg
När jag serverar varmkorv hemma blir det oftast i tunnbröd med potatismos! 😛

20140513-165045.jpg
Eller som ”mosbricka” 😉

19 svar till ”Godaste varmkorven?”

  1. Jooooni profilbild
    Jooooni

    Troligtvis är det sibyllas korv du får när du köper på gatuköket eller på macken. Finns att köpa i affären i vita plåtburkar, såg dem senast igår på Coop.

    Gilla

  2. Anne profilbild
    Anne

    Kommer inte på vad märket heter på korven jag brukar köpa, men det är wienerkorv med hög kötthalt. Brukar koka upp vatten och ha i svartpeppar, kryddpeppar och lagerblad. I med korven där den får värmas ca 10 minuter så den är genomvarm. Men dom spricker ju ofta. Ska nog prova din variant nästa gång. Äter korven med bröd med senap, ketchup och rostad lök, eller med franskt korvbröd med ketchup och fransk dressing.
    Men korv är ändå godast grillad tycker jag. När man är ute på långpromenad med hundarna eller på fisketur så finns det inget godare än grillad korv med bröd. 🙂

    Gilla

  3. Jenny Svensson profilbild
    Jenny Svensson

    Sibyllas!!

    Gilla

  4. Diana profilbild
    Diana

    nån go wienerkorv gärna närproducerat…
    sibyllas korv vägrar jag äta…

    kokar åxå med salt kryddpeppar och lagerbland…
    jättegott… 🙂

    Gilla

  5. kajomida profilbild
    kajomida

    Den bästa varmkorven med bröd jag får tag på här nere i Tyskland säljs färdig på Ikea vid utgången 😉 Smakar precis som förr hemma i Sverige.

    När jag någon gång vill ”svenska” till varmkorven/wienerkorven hemma så blir det med mos och hemmagjord gurkmajonäs… dvs. lite majonäs och (”importerad”) bostongurka. Varmkorv har jag egentligen som snabbmat, men jag ska testa din variant – och lagerbärsblad ger säkert fin smak!

    Lite off-topic kanske, men i Tyskland finns det inga ”gatukök” som i Sverige. Här kan du köpa olika sorters korv, för det mesta bara med en småfralla som bröd, ibland med pommes, ketchup och senap finns förstås. Ingen räksallad, ingen västkustsallad, inget mos, inga hamburgare, en halv kyckling får du köpa någon annanstans…

    Gilla

  6. Sara K profilbild

    Åh vad sugen jag blev på korv nu 😛

    Gilla

  7. Emma profilbild
    Emma

    När jag jobbade på ICA MAXI köket en sommar hade vi Lithells korv, för den var gluten och laktosfri. Men annars är nog Sibylla vanligast. Kokt korv med bröd, senap, bostongurka och ketchup är min favorit. Har för övrigt aldrig förstått mig på räksallad på korven? Annars gillar jag parisare mer om man ska tänka ”korv med bröd” rätter.

    Gilla

  8. Jörgen profilbild

    Vatten, hela svart och vitpepparkorn, lagerblad och en lageröl.
    koka upp allt och låt koka i 5 minuter, tag av kastrullen från spisen och lägg därefter i Per i Vikens korv i ca 15 minuter. Blir perfekt varam och spricker aldrig.

    Gilla

  9. Nina profilbild
    Nina

    Jag kokar upp vatten, har i lagerblad, kryddpeppar vitpeppar och salt. Lägger i korv, på med lock och tar av plattan. Låt stå i en kvart sen är wurren perfekt!

    Gilla

  10. Viola profilbild
    Viola

    Lithell´´s korv eller ICA´s egna ner i vatten med lagerblad och svartpeppar, låter vattnet nästan koka upp och stänger av plattan direkt – sen ska den serveras med i korvbröd med stark, stark senap och räksallad 🙂 Åh, nu blev jag ju sugen på det!

    Gilla

  11. Anette profilbild
    Anette

    Jag gillar oxå wienerkorv bäst att både koka och grilla/steka. Vissa märken är så himla långsmala men ett märke som är perfekt i smak och storlek är faktiskt Garant. Finns på Willys och Hemköp.

    Gilla

  12. sandra profilbild
    sandra

    Hej! Har jobbat i gatukök.
    Sibyllas korv . Salt lagerblad o kryddpeppar är de vi använder till den där klassiska kokta korvenn som förövrigt inte ens blir kokad

    Gilla

  13. Katrin profilbild
    Katrin

    Blev så sugen på wienerkorv och mos så det får det bli idag, jag brukar köpa Stenåkers korvar, både för att de är goda och för att de bara använder svenskt närproducerat kött i sina korvar.

    Gilla

  14. Carro profilbild

    Åh, detta inlägget fick mig verkligen att sakna bullens korv med riktigt kioskmos. Jag kanske får starta en svensk korvbar i Alanya

    Gilla

  15. Emelie profilbild

    Åh jag måste verkligen testa dom korvarna.

    Tack för en superduper blogg.Den ger mycket mycket inspiration

    MVH//Emelie

    Gilla

  16. kikki profilbild
    kikki

    kajomida sa
    Lite off-topic kanske, men i Tyskland finns det inga ”gatukök” som i Sverige.
    Jag och en kompis var nere i Berlin i slutet på 80-talet och där köpte vi mosbricka med kok korv, senapen och ketchupen var inte så god som hemma för dom saknade krydderna som vi har.

    Och i början på 90-talet var vi åter ner då hade dom även gatukök som sålde slajsade pizzabitar jättegoda.

    Gilla

  17. kjell profilbild
    kjell

    fanns förr ett charkuteri i malmö, närmare bestämt i stadsdelen sofielund, som hette lundgrens charkuteri.deras varmkorv var varmkorvarnas kejsare. fanns 2 st. korvstånd som sålde dessa. Stures korv på hörnet av Nobelvägen och Trelleborgsgatan. flyttade senare till sallerupsvägen vid värnhems sjukhus samt ett korvstånd på Tessins väg. Hoppas att någon som läser detta själv smakat denna korv- vet folk som kört från borås till malmö en söndagsefermiddag bara för korvens skull. tacksam för kommentarer och historik om korvens öde.

    Gilla

  18. Språkpolisen profilbild
    Språkpolisen

    ”Vem har inte kunnat motstå en kokt med bröd…” är ett förbluffande syftningsfel. Det du säger är att alla kan motstå korv.

    Gilla

  19. Roger Westman profilbild
    Roger Westman

    Den absolut bäst kokkorv jag ätit såldes av grosistföretaget Korv Cachen i slakthusområdet i Stockholm.
    En rökt kok korv lite skrynklig av rökningen och det var ett svenskt stads namn på den.
    FD korvkioskägare.

    Gilla

Lämna ett svar till kikki Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect