
Vem har inte kunnat motstå en kokt med bröd inne på macken, i gatuköket, eller i ”korvmojjen” på marknader? Man bara måste ha en varmkorv ibland och doften är förföriskt om man råkar vara hungrig just där och då. Dom är ju bara sååååå goda, dom flesta i alla fall! Sällan har jag ätit en ”kokt med bröd” ute som inte smakat gott!
Så vad är det för korv?? Bullens kanske? 😛
Fyllig, salt och med det klassiska ”knäppet” när man biter av första tuggan. Det är en perfekt varmkorv enligt mig!
När jag köper varmkorv i affären så är det inte dom med hög kötthalt som är godast… Ungefär tvärtom! Men jag har dock en favorit jag brukar köpa, det är Stensåkra wienerkorv.
De lägger jag i traktörpanna med vatten så det precis täcker. Salt och hela vit o svartpepparkorn o gärna något lagerblad. Sen lägger jag på locket och sätter på plattan på låg värme och låter korvarna värmas ca 1 timme på spisen, då blir dom som godast och spricker inte. Blir det för varmt trots låg värme så dra pannan åt sidan, glänta på locket och stäng av. Låt gärna korvarna få svalna till ”ätbar” temperatur i kokspadet så håller dom också bättre utan att spricka.
Vilken är DIN favorit-varmkorv? 😉

När jag serverar varmkorv hemma blir det oftast i tunnbröd med potatismos! 😛


Lämna ett svar till Viola Avbryt svar