
Jag bunkrar upp julförrådet nu med Morbergs julglögg för den är så ”mördande god” 😛 Jag brukar inte vara nån större glöggdrickare och gillar varken vinglögg eller ”spetsad” glögg men den alkoholfria brukar gå hem hos mig, och det gör Morbergs i allra högsta grad.
Har man väl fastnat för något så tycker jag man gott och väl kan ta ut svängarna och experimentera lite. Glögg är ju inte bara en dryck utan en riktig smaksättare så som i såsen (Recept HÄR) jag gjorde förra veckan och som här i en chokladtryffel.
Tycker du tryffel låter avancerat så följ stegen här bild för bild så kommer det gå galant, för krångligt är det inte! 😉
ca 20 st
Det här behöver :
250 gram mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör
3-4 msk Morbergs julglögg
GÖR SÅHÄR :
Finhacka chokladen. Koka upp en kastrull med grädde, honung och vaniljsocker. Dra från värmen och slå den varma grädden över chokladen i en rymlig skål. Tillsätt smöret. Använd stavmixer/visp och mixa/vispa chokladen slät. Rör ner glöggen sist av allt. Ställ i kylskåp ett par timmar tills tryffeln stelnat och går att rulla till bollar. Ta ut den lite tidigare om du vill ha mjukare konsistent till att spritsa.

Choklad och glögg hör alltid ihop!

Slå den varma grädden över chokladen och mixa allt till en slät chokladsmet.

Rör ner glöggen sist av allt. Ställ kallt och vänta på att den ska stelna.
Sen är det bara att spritsa i formar, rulla i kakao eller mandelspån, eller precis vad man själv vill! 😛



Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar