per_morberg_chokladtryffel_glöggtryffel
Jag bunkrar upp julförrådet nu med Morbergs julglögg för den är så ”mördande god” 😛 Jag brukar inte vara nån större glöggdrickare och gillar varken vinglögg eller ”spetsad” glögg men den alkoholfria brukar gå hem hos mig, och det gör Morbergs i allra högsta grad.

Har man väl fastnat för något så tycker jag man gott och väl kan ta ut svängarna och experimentera lite. Glögg är ju inte bara en dryck utan en riktig smaksättare så som i såsen (Recept HÄR) jag gjorde förra veckan och som här i en chokladtryffel.

Tycker du tryffel låter avancerat så följ stegen här bild för bild så kommer det gå galant, för krångligt är det inte! 😉

ca 20 st
Det här behöver :
250 gram mörk choklad

1½ dl vispgrädde
1 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker

2 msk smör
3-4 msk Morbergs julglögg

GÖR SÅHÄR : 
Finhacka chokladen. Koka upp en kastrull med grädde, honung och vaniljsocker. Dra från värmen och slå den varma grädden över chokladen i en rymlig skål. Tillsätt smöret. Använd stavmixer/visp och mixa/vispa chokladen slät. Rör ner glöggen sist av allt. Ställ i kylskåp ett par timmar tills tryffeln stelnat och går att rulla till bollar. Ta ut den lite tidigare om du vill ha mjukare konsistent till att spritsa.

morbergs_julglögg_per_morberg
Choklad och glögg hör alltid ihop!

choklad_mörk_chokladtryffel_glöggtryffel_morberg
Finhacka…

glöggtryffel_chokladtryffel_morbergs_julglögg
S
lå den varma grädden över chokladen och mixa allt till en slät chokladsmet.

chokladtryffel_glögg_morbergs
Rör ner glöggen sist av allt. Ställ kallt och vänta på att den ska stelna.
Sen är det bara att spritsa i formar, rulla i kakao eller mandelspån, eller precis vad man själv vill! 😛

choklad_glöggtryffel_per_morbers_glögg

11 svar till ”Chokladtryffel smaksatt med Morbergs julglögg”

  1. Lena profilbild
    Lena

    B Ä S T A bloggen vad gäller bak- och matlagning !!!

    Gilla

  2. SaraH profilbild

    Satt och luktade på Morbergs glögg igår och den doftade ju underbart. Så ska nog testa detta receptet! =)

    Gilla

  3. Sara på Vardag.nu profilbild

    Provdrack Morbergs glögg igår – den är verkligen gooood!

    Gilla

  4. Madeleine profilbild

    Mums vad gott med julgodis!

    Gilla

  5. Janni profilbild
    Janni

    Hej Linda!

    Kan man frysa tryfflarna? Hade ju varit perfekt isf, så slipper man stressen med att baka allt på samma dag! 😀

    Gilla

  6. kryddburken profilbild

    Tryfflarna går utmärkta att frysas in, de håller sig gott o väl 2-3 mån!
    /Linda

    Gilla

  7. Anne profilbild
    Anne

    Hjälp så goda dom ser ut!

    Gilla

  8. Vanja profilbild
    Vanja

    Lite fråga bara, är det jag som ser galet eller är där smör i byttan när chokladen ska mixas? I så fall hur mycket? Som sagt jag kan ha sett helt tokigt eller missat något i receptet.
    /Vanja

    Gilla

  9. Mårdaklevs Pernilla profilbild
    Mårdaklevs Pernilla

    Ååååh så juuuulmysigt ❤
    Kramar Pernilla

    Gilla

  10. Vanja profilbild
    Vanja

    Tackar 🙂 de ska absolut provas!

    Gilla

  11. Johanna profilbild
    Johanna

    Hej!
    Jag läste ditt gamla inlägg om 21 sorters julgodis, och jag är sugen på att slå på stort i år. Därför till min fråga, går alla recepten bra att frysa in? Eller hur förvarar man på bästa sätt? 🙂 tack för en bra blogg 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Janni Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect