
Har ni gjort något julgodis ännu? Jag vet att en hel del väntar till dan innan julafton så här kommer ett tips på en slående favorit som är uppskattad av både stora som små! Mozartkulorna med nougat och mandelmassa, doppade i choklad! 😛
20 st
Det här behöver du :
150 gram nougat
200 gram mandelmassa el. Marsipan
120 gram mjölkchoklad
50 gram vit choklad
GÖR SÅHÄR :
Skär nougaten i 20 lika stora tärningar. Skär skivor av mandelmassa direkt från rullen ca 04cm tjocka. Rulla nougaten till kulor och tryck ut mandelmassan lätt med fingrarna till en rund platta och omslut nougatkulan. Rulla till jämna kulor. Lägg på tallrik så länge. Smält mjölkchoklad, eller annan valfri choklad ochdoppa kulorna i. Smält den vita chokladen och ringla över kulorna. Låt stelna. Lägg upp i skål eller i formar.

Mozartkulor, knäck, chokladkola, maraboufudge och fransk nougat, jösses va mycket julgodis det finns! För att inte tala om Nigellas pistagefudge, eller rocky road… Får kanske ta och göra ett julgodis-special här på kryddburken kanske!

Vi får se om dessa kan få vara ifred till självaste julafton! 😉


Lämna ett svar till Mats Avbryt svar