, ,

Mozartkulor


Har ni gjort något julgodis ännu? Jag vet att en hel del väntar till dan innan julafton så här kommer ett tips på en slående favorit som är uppskattad av både stora som små! Mozartkulorna med nougat och mandelmassa, doppade i choklad! 😛

20 st
Det här behöver du : 
150 gram nougat
200 gram mandelmassa el. Marsipan
120 gram mjölkchoklad
50 gram vit choklad

GÖR SÅHÄR :
Skär nougaten i 20 lika stora tärningar. Skär skivor av mandelmassa direkt från rullen ca 04cm tjocka. Rulla nougaten till kulor och tryck ut mandelmassan lätt med fingrarna till en rund platta och omslut nougatkulan. Rulla till jämna kulor. Lägg på tallrik så länge. Smält mjölkchoklad, eller annan valfri choklad ochdoppa kulorna i. Smält den vita chokladen och ringla över kulorna. Låt stelna. Lägg upp i skål eller i formar.


Mozartkulor, knäck, chokladkola, maraboufudge och fransk nougat, jösses va mycket julgodis det finns! För att inte tala om Nigellas pistagefudge, eller rocky road… Får kanske ta och göra ett julgodis-special här på kryddburken kanske!


Vi får se om dessa kan få vara ifred till självaste julafton! 😉


Vad är ditt favorit-julgodis?

19 svar till ”Mozartkulor”

  1. Katarina profilbild
    Katarina

    En julgodis special låter skoj!
    Själv gjorde jag rocky road variant här hemma ikväll och pepparkaks cakepops igår. Blir knäck imorgon och möjligtvis polkagrisbräck… Så mycket gott att göra så lite tid 😉

    Gilla

  2. Bakverk och Fikastunder.. profilbild

    Jag har gjort massor 😉 men inte dessa!

    Gilla

  3. Mia profilbild
    Mia

    Jag gillar inte nötter, och då är utbudet lagom begränsat vid jul. En ny favorit: bountybollar! Har också testat ett recept med frukt- och chokladbollar som blev jättegoda. Hacka torkade fikon, russin och blockchoklad, blanda med rumsvarmt smör. Rulla till bollar som rullas i kakao. Vi tillsatte någon matsked cognac också, smarrigt värre!

    Har du tips på fler sorter utan nötter?

    Gilla

  4. Mårtenssons kök profilbild

    Jajamensan, här har vi fixat till julgodis. Dajm och lingontryffel blev det idag, chokladbräck med polkagrisar och oreos häromdagen. Gott alltsammans, men favoriten är nog dajm och våra hemgjorda gräddbullar som vi också alltid gör.

    Mozartkulor gör alltid Ankis far, en riktig klassiker.

    Gilla

  5. Anna/Frostrosor profilbild

    Kardemummatryfflar är ett måste för mig!
    Jag är inte riktigt en fantast av nougat så i år bytte jag ut nougaten mot svartvinbärsgelé och gjorde såna kulor istället. Kallar dem inte för mozartkulor utan för currantkulor 🙂

    Gilla

  6. sofie mumsfillibaba profilbild

    Sett många som har gjort dessa nu. Låter ju så gott! Det värsta är att jag ju har alla ingredienser hemma för att göra sådana. Får se vad som händer imorrn…:)

    Gilla

  7. Emma profilbild
    Emma

    Julgodis-special vore ju kanon! Har alltid bara gjort knäck och ischokklad men i år blir det fler godsaker. Tex hallontryffel, bountybollar och Mozartkulor. Hoppas att de kommer bli uppskattade.
    Dock undrar jag lite över hållbarheten och förvaringen. Hur länge håller sig tryfflar och sånt? och ska de stå i kylskåpet? Har läst lite om att inte chokladen ska stå i kyla?!

    Gilla

  8. Alexandra profilbild
    Alexandra

    With all due repect, Linda … men riktiga
    Mozartkugeln görs väl med marsipan?

    Gilla

  9. Lina profilbild

    Har gjort flera sorter, men favoriterna är cornflakes crisps! Oj oj så gott!!! Krispigt och chokladigt 🙂
    Väldigt enkelt att göra och innehåller mjölkchoklad, nougat, nutella och corn flakes! Man kan även täcka dem med mörk choklad men det gjorde inte jag utan klickade ut dem i formar istället och lät dem va 🙂

    Gilla

  10. Mats profilbild

    Vilka fina bilder!
    Nu blir det till att baka.

    /Mats
    http://www.flipfood.se/mozartkulor.aspx

    Gilla

  11. Me And My Sweets profilbild

    Vilka fina bilder du har tagit och gott ser det ut!

    Jag har bakat lite olika varianter av choklad. med pepparkakssmul, kanderade ingefära eller varför inte rostade hasselnötter/kaffe/periska. Choklad kan vi ju itne få för mkt av till julen , lr hur!! 🙂

    Gilla

  12. Anna profilbild
    Anna

    Vilka små fina konstverk 🙂

    Gilla

  13. Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog profilbild

    Oj vad gott!! Jag vågar nog dessvärre inte ge mig på att baka såna där, de skulle nog bli väldigt annorlunda mot hur dina ser ut…

    …kanske mer liknande en hög av oigenkänslig massa 😉

    Gilla

  14. Diana profilbild
    Diana

    åhhh jag vill åxå se en julgodisspecial…

    jag har exprimenterat med lite olika smaksättningar på fudge… mintchoklad, kaffe, lakrits, marabou… osv

    sen har jag gjort rocky road… men inte leilas version…
    och såklart… nya favoriten som någon ovan nämnde… Bountybollar… grymt gott… och dom höll inte ens till julafton…:-)

    dina mozartkulor ser otroligt fina ut…

    Gilla

  15. Ewwe profilbild

    Jag och min sambo gjorde sånna där häromdagen och dom blev perfekt!

    Fin blogg btw 😀

    ewwz.blogg.se

    Gilla

  16. Vanjafrisk profilbild

    Åh det sg ljuvligt ut 🙂 har du nåt tips på om/vad man kan ha istället för mandelmassa/ marsipan ??? God jul, och tack för en trevlig blogg 🙂

    Gilla

  17. Amy's piece of cake profilbild

    Så gott med mozartkulor, yum! Dessa ser grymt snygga ut!

    Gilla

  18. helena profilbild
    helena

    Fikongodis med choklad
    Skär fikon i små bitar lägg i skål och slå på lite konjak och låt dra några timmar eller över natten ta mixerstav och kör allt till ett ” mos ” trilla små kulor som doppas i choklad .

    Gilla

  19. Ramona profilbild

    skriver:Men muuums vad du har snasakt ihop snask! Vad fint :)mys att fira flera dagar se5de4r! Vi kf6r julafton och juldagen. 🙂 Ockse5 uppesittearkve4ll imorn med ve4nner! Hoppas ni fe5r en fin julafton ockse5! Kram

    Gilla

Lämna ett svar till Mia Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect