
Hur har ni det därute, ni stressar väl inte ihjäl er? Tycker det är dåligt med kommentarer just nu men ni har väl annat för er förstås! Nån snö har vi inte heller och det börjar bli smått deprimerande, för det är ingen riktig jul utan snö! Här bara regnar det och blåser och stormar och det är kladdigt och lerigt ute, inte alls som det ska vara i december efter lucia! 😦
Ge mig gärna en liten uppdatering om hur ni har de så blir jag glad! 😉
Tänkte bjuda er på lite julstjärnor i alla fall, brukar ni baka såna här?
Julstjärnan är en finsk specialitet där man använder katrinplommonsylt eller puré som fyllning i mitten. Jag är inte så förtjust i katinplommon så jag tog den goda marmeladen jag köpte på Ekerums julmarknad i år och det blev väldigt gott, lite syrligt/sött med ett litet snöpuder av florsocker på toppen!
Recept och recept är det väl inte direkt. Jag gör inte min egen smördeg utan köpte färdigkavlad på rulle och aroniamarmelad på burk så det är ju egentligen inget recept att komma med, snarare en påminnelse! Vad jag har förstått så är det inte så vanligt att baka dessa här nere i södra Sverige som uppe i norr!? När jag var liten fast dom alltid till jul men här nere ser jag dom aldrig däremot!
ca 20 st
Det här behöver du :
1 rulle färdigkavlad smördeg
1-1½ dl aroniamarmelad
florsocker
GÖR SÅHÄR :
Rulla ut smördegen och skär den i rutor så du får ut 20 fyrkanter. Vill du ha mindre stjärnor skär du bara smalare remsor. Lägg ut varje fyrkant på bakplåtspapper och skär sedan med vass kniv från varje spetsigt hörn in mot mitten men inte ända in. Vik sedan enligt bilden nedan. Lägg en tesked marmelad i mitten på varje stjärna. Grädda i 200 grader ca 10-15 min tills de fått en gyllene färg.

Vik julstjärnorna som du viker vindsnurror till barnen! 😛

Grädda tills det är lagom gyllenbruna och frasiga!


Lämna ett svar till Bibbi Avbryt svar