
Här kommer receptet på lingonchutneyn jag gjorde igår till norrlands-burgarna! Med rödlök, lingon, lönnsirap och kryddor av lagerblad och kanel blev det en väldigt mild och fin chutney som passade utmärkt till hamburgare men som jag även kommer använda till klassisk husmanskost som köttfärslimpa, biffar, köttbullar och potatis etc. Ganska oväntan så var den riktig god på just en hamburgare med de övriga norrländska smakerna! Prova tycker jag, busenkel att koka ihop på en kvart! En nytt inslag på julbordet i år kanske?
Det här behöver du :
lite olja
1 stor rödlök
1 kanelstång
1 lagerblad
250 gram frysta lingon
1 dl lönnsirap
½ dl balsamvinäger
1 krm salt
GÖR SÅHÄR :
Hacka löken fint och fräs på i en kastrull med lite olja tillsammans med kanelstång och lagerblad, det får inte brännas så fräs på medelvärme och rör lite då och då. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda ca 15 min. Låt svalna, förvara i kylskåp.


Lämna ett svar till Mårtenssons kök Avbryt svar