,

Lingonchutney


Här kommer receptet på lingonchutneyn jag gjorde igår till norrlands-burgarna! Med rödlök, lingon, lönnsirap och kryddor av lagerblad och kanel blev det en väldigt mild och fin chutney som passade utmärkt till hamburgare men som jag även kommer använda till klassisk husmanskost som köttfärslimpa, biffar, köttbullar och potatis etc.  Ganska oväntan så var den riktig god på just en hamburgare med de övriga norrländska smakerna! Prova tycker jag, busenkel att koka ihop på en kvart! En nytt inslag på julbordet i år kanske?

Det här behöver du : 
lite olja
1 stor rödlök
1 kanelstång
1 lagerblad
250 gram frysta lingon
1 dl lönnsirap
½ dl balsamvinäger
1 krm salt

GÖR SÅHÄR :
Hacka löken fint och fräs på i en kastrull med lite olja tillsammans med kanelstång och lagerblad, det får inte brännas så fräs på medelvärme och rör lite då och då.  Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda ca 15 min. Låt svalna, förvara i kylskåp.

7 svar till ”Lingonchutney”

  1. Fröken Dill profilbild

    Lingonchutney – perfekt! Jag tror jag har ett paket hemplockade bär i frysen.

    Gilla

  2. Heidi profilbild
    Heidi

    Hur lång är hållbarheten i kyl? Kanske är det här en bra hemmagjord julklapp till chutney-älskaren?

    Gilla

  3. Sabina profilbild

    cool! detta ska jag testa!

    Gilla

  4. Evalinn profilbild

    Borde passa bra till paté och pastej också?

    Gilla

  5. linda profilbild
    linda

    Hur länge håller en sån burk i kylskåp om man går efter konserveringens regler med kokad burk etc? Tänkte om man kunde koka nu till jul? Har massa lingon i frysen och sylt har jag redan i massor.

    Gilla

  6. Alexandra - kärlek på tallrik profilbild

    Wow, det ser fantastiskt ut, vad gott! Bara bilden är helt underbar, jag vill förstora upp den och sätta den på väggen nu i jultider 😉

    Gilla

  7. Mårtenssons kök profilbild

    Både hamburgaren och chutneyn spar vi på, både låter och ser så jädra gott ut!

    Gilla

Lämna ett svar till linda Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect