, ,

Ananas sorbet

 
Nu ska ni få ett gott och busenkelt recept på ananassorbet som jag gjorde häromdan! Idag kör vi ”baklänges-middag” och började med efterrätten. Detta recept innhåller ingen grädde men däremot äggvita som vispas som maräng och en burk krossad ananas till det, väldigt simpelt men så är jag ju nybörjare också! 😉 Glassmaskin är verkligen toppen!!! Men den går naturligtvis att göra även utan maskin, men då får man se till och röra om i glassen då och då under tiden den fryser.

Nu ska vi ut i skogen och jag ska laga mat på Muurikkan för första gången, ska bli riktigt kul!! 😛 Gissa om jag längtat efter denna stund med en alldeles EGEN Muurikka! Tunnbröd ska bakas, degen står redan på jäsning och till det ska jag fräsa på renskav med lök, massa goa små champinjoner, rosmarin, vitlök, en skvätt grädde och så rulla ihop i tunnbrödet, ungefär som en norrländsk kebab! 😉 Jag lovar att fota så ska ni få se sen! Ha en toppenfin lördagkväll allihopa och tack för alla grattishälsningar på vår bröllopsdag igår!

Det här behöver du :
430 gram krossad ananas på burk + spadet
2 äggvitor
½ dl strösocker
1 pressad lime

GÖR SÅHÄR :
Vänd ner burken med krossad ananas och spadet i en bunke. Vispa äggvitorna i en annan skål till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig. Vänd ner i den krossade ananasen. Kör igång glassmaksinen och häll i smeten. Låt gå ca 30 min. Häll över i en burk med tätslutande lock och ställ i fyrsen ca 1 timme eller längre. Ta fram sorbetet och ställ den i kylen att ”tina” före den kulas upp till servering.

9 svar till ”Ananas sorbet”

  1. Annika profilbild

    Så god den såg ut! Annanas som är jätte smaskigt med. Det kanske man skulle försöka sig på någon gång. Ska du göra något roligt i sommar?

    Gilla

  2. Helena mitt i smeten profilbild

    Jag uppskattar enkla glassrecept eftersom jag också är nybörjare när det gäller hemmagjord glass. Ananas är väldigt gott, så det här blir jag sugen att prova på!

    Gilla

  3. Anna J profilbild
    Anna J

    Mmmm, ananassorbet låter väldigt läskande. Något att testa på när sommarhettan slår till.

    Grattis i efterskott också på er bröllopsdag. Hoppas ni får en trevlig och mysig firarhelg nästa helg.

    Gilla

  4. Linas blogg - Mat & Foto profilbild

    Mums va gott, jag är inte så glad i gräddglass (mjukglass på sommaren är en annan femma ;)), men jag testade att göra frozen yoghurt för någon dag sen med mango, så himla gott!

    Gilla

  5. Anna/Frostrosor profilbild

    Så läskande! Men var är solen undrar jag som är nyss hemkommen från Grekland? Ser framemot Muurikka-rapporten! Jag är ju finne men äger ingen Muurikka (läs: än iaf)! Kanske blir det en för skatteåterbäringen!

    Gilla

  6. Rose profilbild

    Låter gott och fräscht! Skulle nog inte vara helt fel en varm sommardag. 🙂

    Gilla

  7. Matilda profilbild

    Ananassorbet, det låter fräscht & gott! 🙂

    Gilla

  8. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    Så gott, själv har jag gjort rabarbersorbet, men har inte smakat på den ännu

    Gilla

  9. Craxyknas, mitt kristna liv - nu öppet för allmänhetern profilbild

    Så lätt det ser ut 🙂
    Jättegott säkert också! Måste prova en dag!

    Gilla

Lämna ett svar till Linas blogg – Mat & Foto Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect