
Nu ska ni få ett gott och busenkelt recept på ananassorbet som jag gjorde häromdan! Idag kör vi ”baklänges-middag” och började med efterrätten. Detta recept innhåller ingen grädde men däremot äggvita som vispas som maräng och en burk krossad ananas till det, väldigt simpelt men så är jag ju nybörjare också! 😉 Glassmaskin är verkligen toppen!!! Men den går naturligtvis att göra även utan maskin, men då får man se till och röra om i glassen då och då under tiden den fryser.
Nu ska vi ut i skogen och jag ska laga mat på Muurikkan för första gången, ska bli riktigt kul!! 😛 Gissa om jag längtat efter denna stund med en alldeles EGEN Muurikka! Tunnbröd ska bakas, degen står redan på jäsning och till det ska jag fräsa på renskav med lök, massa goa små champinjoner, rosmarin, vitlök, en skvätt grädde och så rulla ihop i tunnbrödet, ungefär som en norrländsk kebab! 😉 Jag lovar att fota så ska ni få se sen! Ha en toppenfin lördagkväll allihopa och tack för alla grattishälsningar på vår bröllopsdag igår!
Det här behöver du :
430 gram krossad ananas på burk + spadet
2 äggvitor
½ dl strösocker
1 pressad lime
GÖR SÅHÄR :
Vänd ner burken med krossad ananas och spadet i en bunke. Vispa äggvitorna i en annan skål till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig. Vänd ner i den krossade ananasen. Kör igång glassmaksinen och häll i smeten. Låt gå ca 30 min. Häll över i en burk med tätslutande lock och ställ i fyrsen ca 1 timme eller längre. Ta fram sorbetet och ställ den i kylen att ”tina” före den kulas upp till servering.



Lämna ett svar till Helena mitt i smeten Avbryt svar