
Hemma hos oss blir det ofta kycklingklubbor och kycklingben som jag steker i ugnen på en plåt! Det är alltid gott och äts till sallad, pasta, en bit bröd etc. De är dessutom perfekta att tillaga i förväg och packa ner i matsäcken till utflykt, eller skicka med barnen när det är utedag i skolan. Allra godast är dom kalla tycker vi. Det är smidigt att bara hälla ut frysta klubbor på en plåt, pensla med olja, soya och goda kryddor och sen skjuts in i ugnen bara! Mitt favoritrecept med den godaste kryddningen hittar du här >>

Efter att fått hem lite nya produkter från Knorr med kryddblandningar till kyckling så var jag ju tvungen att prova. Lite skeptisk är jag alltid till stekpåse, jag tycker bara inte om stekpåse och upplever ofta att maten blir mer kokt än får den där fina stekytan man vill ha… Men vi provar!

Bag of Taste, finns i tre olika kryddblandningar, varav denna barbeque. I samma påse finns även en stekpåse som ska användas. Tanken ”snabbt & smidigt” skall tydligen råda…

Jag gör som de står på påsen. I med kycklingen, häll över kryddmixen, skaka om. Förslut och sen in i ugnen.

Men efter 45 minuter tog jag ut dom, besviken av en bubblande, kokpåse! Nej tack, nu är jag tillräckligt övertygad om att jag inte behöver stekpåse!

Såhär vill man inte att kycklingben ska se ut! Kokta… Jag hällde ut dom i formen och bättrade på kryddorna lite, sen in i ugnen i 20 min!

Och DÅ blev jag nöjd! 😉 Så nu vet ni de! Stekpåse är inget för mig…
Vad kryddmixen innehöll??
Stärkelse, salt, tomat, lök (lök, vegetabilisk olja) socker, potatis, kryddor och örter (med bl a paprikapulver, senapsfrö, cayennepeppar), jästextrakt, vitlök, lök, vegetabiliskt fett, arom, citronnjuicepulver, rökarom.
😛 Ja, citronjuicepulver, hur fräscht lät det, och trots rökarom så gav det ingen röksmak… Nä, krydda själv och slipp den här kryddmixen!

Hembakat bröd, sallad, kycklingben och en kall gräddfilssås! Gott!


Lämna en kommentar