Hemma hos oss blir det ofta kycklingklubbor och kycklingben som jag steker i ugnen på en plåt! Det är alltid gott och äts till sallad, pasta, en bit bröd etc. De är dessutom perfekta att tillaga i förväg och packa ner i matsäcken till utflykt, eller skicka med barnen när det är utedag i skolan. Allra godast är dom kalla tycker vi. Det är smidigt att bara hälla ut frysta klubbor på en plåt, pensla med olja, soya och goda kryddor och sen skjuts in i ugnen bara! Mitt favoritrecept med den godaste kryddningen hittar du här >>


Efter att fått hem lite nya produkter från Knorr med kryddblandningar till kyckling så var jag ju tvungen att prova. Lite skeptisk är jag alltid till stekpåse, jag tycker bara inte om stekpåse och upplever ofta att maten blir mer kokt än får den där fina stekytan  man vill ha… Men vi provar!


Bag of Taste,  finns i tre olika kryddblandningar, varav denna barbeque. I samma påse finns även en stekpåse som ska användas. Tanken ”snabbt & smidigt” skall tydligen råda…


Jag gör som de står på påsen. I med kycklingen, häll över kryddmixen, skaka om. Förslut och sen in i ugnen.


180 grader ca 1 timme…


Men efter 45 minuter tog jag ut dom, besviken av en bubblande, kokpåse! Nej tack, nu är jag tillräckligt övertygad om att jag inte behöver stekpåse!


Såhär vill man inte att kycklingben ska se ut! Kokta… Jag hällde ut dom i formen och bättrade på kryddorna lite, sen in i ugnen i 20 min!


Och DÅ blev jag nöjd! 😉 Så nu vet ni de! Stekpåse är inget för mig…

Vad kryddmixen innehöll??
Stärkelse, salt, tomat, lök (lök, vegetabilisk olja) socker, potatis, kryddor och örter (med bl a paprikapulver, senapsfrö, cayennepeppar), jästextrakt, vitlök, lök, vegetabiliskt fett, arom, citronnjuicepulver, rökarom.

😛 Ja, citronjuicepulver, hur fräscht lät det, och trots rökarom så gav det ingen röksmak… Nä, krydda själv och slipp den här kryddmixen!


Hembakat bröd, sallad, kycklingben och en kall gräddfilssås! Gott!

14 svar till ”Kycklingben i stekpåse… Nej, tack!”

  1. Linda profilbild

    Jag använde stekpåse till lax igår. Jag kryddade med FÄRSKA örter osv. och in i ugnen och måste säga att det funkade kanon och mkt över förväntan och väldigt, väldigt nyttigt blev det ju 🙂

    Gilla

  2. STYLE CRUSH profilbild

    du får då alltid till det! MUMS!

    Gilla

  3. Maria profilbild
    Maria

    Jag tycker det basta ar att forst anvanda stelkpasen och sedan ta ur dom och steka dom lite tills dom har fatt farg, precis som du har gjort nu.
    Tycker att nar man enbart steker dom i ungen blir dom lite latt torra.
    Forkokar mina kycklingdelar manga ganger och sedan in i ugnen for att fa farg.

    Gilla

  4. Bakverk och Fikastunder.. profilbild

    Ser mycket godare ut utan ja 🙂
    Nu måste jag börja med middan!

    Gilla

  5. L profilbild
    L

    Jag undrar, är det verkligen en stekpåse och inte en mörhetspåse/kokpåse?

    När jag tänker stekpåse tänker jag på den där töntiga TVshopreklamen för några år sen på trean där den var i grillfolie och kunde göra pommes frites i micron riktigt krispiga? =P

    Gilla

  6. Anna/Frostrosor profilbild

    Jag håller med dig till fullo! Brukar göra på ett ganska snarlikt sätt som du under ”den godaste kryddningen”. Drumsticks är ett perfekt mellanmål också! Det gillar min 2,5-åring!

    Gilla

  7. Gourmetmorsan profilbild

    Jag håller oxå med dig! Jag är inte imponerad av stekpåsar… det blir liksom bara kokt. Saknar den där krispiga ytan…

    Gilla

  8. frida profilbild

    mm, vad gott det ser ut. EFTER stekpåsen alltså 😉

    Gilla

  9. Eva profilbild

    Jamen så är de ju faktiskt! visst dom blir ”saftiga” men
    utan påse är dom godare!
    Kul att hitta till din blogg:)
    Kram Eva

    Gilla

  10. ninni profilbild

    Jag provade faktiskt samma mix+stekpåse igår. Körde med kycklingfilé och det blev hur gott som helst. Blev inte alls kokat och såg inte alls ut som på din bild. Dem blev krispiga och möra. Till o med sambon tyckte om det. Så jag vet inte varför det blev så kokt för din del :S

    Gilla

  11. lina profilbild
    lina

    Min pappa gör kalkon i stekpåse, det blir faktiskt otroligt gott och saftigt kött! Den får en krispig yta trots stekpåse, och massa gott spad som man gör sås av. slurp =) Men man kanske inte kan jämföra en stor kalkon med små kycklingklubbor =)

    Gilla

  12. Veronica profilbild
    Veronica

    Jag brukar göra revbensspjäll i stekpåse och det blir jättegott. Först marinerar jag dom minst ett dygn med soja, honung, chili och en massa kryddor.
    Sen steker jag dom i ugnen på 125 grader i ca. 2 timmar, därefter tar jag ut raringarna (som vid det laget är otroligt möra), lägger på en plåt eller teflonform, glazar och sen in under grillen på 225 grader i ca 10 minuter … ljuvligt!

    Gilla

  13. Madde profilbild

    Är inte ett stort fan av kycklingklubbor, men det här såg så smarrigt ut att ja köpte ett paket på extrapris igår på affären (typ 20 klubbor för 2 dollar!) och ska pröva att laga dom ikväll tänkte jag.

    Gilla

  14. helena profilbild
    helena

    måste säga att rökaromen gav en vidrig lukt i hela lägenheten.

    Gilla

Lämna ett svar till helena Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect