Varuprover strömmar in i samma takt som våren och sommaren gör sig påmind! Detta är årets nyheter från Santa Maria till grillsäsongen… Två sorters chips, ”Sea salt” & ”Barbeque”. Bägge sorterna är lite hårdare chips med tillhörande dipper i smakerna :

  • ”smoky sourcream”
  • ”salsa chipotle”
  • ”salsa paprika”

Detta tror jag kan bli en riktigt hit som tilltugg i sommar. Servera dina grillgäster på en förrättsbricka medan köttet ligger på grillen! Perfekt!

Två nya såser också. En BBQ-sås, och en klassisk hamburgerdressing! Jag tycker allt dom varit duktiga och lyssnat på oss konsumenter, detta var spännande nyheter måste jag säga! Smakprover och betyg kommer med solen förhoppningsvis inom kort! 😛


En liten resumé från förra året…
Förra årets grillnyhter från Santa Maria var inte fy skam de heller! Dom gick varma hela sommaren, inte ”rubben” kan jag ju erkänna för de rör jag bäst ihop själv tycker jag! Men kryddkvarnarna allround & chili, dom använde jag både till marinder, till bordskrydda, till grillat och i salsor och dipper! Kanongoda! Och alltid trevligt med kvarnar då smakerna blir mer framträdande. BBQ såsen som blev en riktigt ”hit” förra sommaren var ”Kentucky whiskey”, och den finns såklart kvar i årets sortiment! Tack för de!

Ja! Då väntar vi väl bara på solen då, så vi kan rulla fram grillen igen! 😉

12 svar till ”Sådärja! Grillnyheter från Santa Maria. Det börjar närma sig grillsäsong ju…”

  1. Emma profilbild

    Ooo, ser gott ut!

    Gilla

  2. Helena L Nilsson profilbild
    Helena L Nilsson

    Ja ..vi får hoppas tiden går fort nu!

    Gilla

  3. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Så mycket spännande!! Gott gott och man lääängtar ju till grill och värme!!

    Gilla

  4. Karen profilbild
    Karen

    Längtar… Men nu när stormen viner runt knuten känns både vår och sommar väldigt långt borta. Tack för en härlig blogg!

    Gilla

  5. Malin profilbild

    Kul med alla goda nyheter!!Intressant dock med amerikansk hamburgerdressing…jag bor i Florida och när vi flyttade hit åkte jag till affären för att köpa just hamburgerdressing. Döm om min förvåning när jag insåg att det här i Amerika inte finns någon hamburgerdressing =D Så att det är något jag saknar från Sverige…Amerikansk hamburgerdressing!

    Gilla

  6. Malin J profilbild

    Vi har lagt kött i marinad och ska starta grillen ikväll!! Jag längtar.. Mums va gott!

    Gilla

  7. Matvraket profilbild
    Matvraket

    Va go du är Linda, som flaggar för våren! Det behövs faktiskt. Blir alldeles varm inombords när du pratar om grillning och varma kvällar. Jag blir som ett barn infår julafton.
    Nog för att jag grillat och rökt under vintern också, men det är ju den DÄR känslan man vill åt…
    Briketterna i tändskorstenen, invänta rätt glöd, slå ihop bean och förbereda potäterna under tiden. Hälla upp en gin/tonic. Sätta sig ner och titta ut i skogen, vänta lite till på glöden.
    Titta på bean igen och vara mallig. ”Smaka av” den för att vara säker på att den är lika god som första och tionde avsmakningen.
    Skiva upp lite av den hemstoppade salamin och ta med ett litet fat ut, tillsammans med lite parmesan. Tugga i sig lite. Nu är glöden bra, men inte perfekt.
    Hälla ut briketterna i grillen och lägga på gallret. Nu är snart glöden perfekt och under tiden värms gallret upp och jag stoppar in potatisen i ugnen.
    Väntar tjugo minuter. Nu är gallret hett och glöden perfekt.
    Direkt grillning av några fina skivor… kyckling-, nöt-, eller fläskfilé kanske…? Eller vi kanske är lite wild and crazy idag och kastar på några red snappers, vilket fungerar alldeles chochartat bra till bearnaisesås (fast vi smakar av den igen då och addar på några citronstänk.)
    Och sen..
    Ja, jäklar… Nu tappade jag bort mig totalt och var så inne i grillandet. Jag ska ju JOBBA nu ju. Nåja, hur som helst. Nu är det snart VÅÅÅÅR!
    Sköt om er allihop.

    Gilla

  8. Karin profilbild

    Va?! Har grillsäsongen tagit slut?? Det har jag missat! Här grillar vi året om! 😀 Ha en superskön helg! Kram!

    Gilla

  9. Anna/Frostrosor profilbild

    Härligt med grillsäsong! Uteplatsen är dessvärre fortfarande översnöad så vi väntar med grillen lite till.
    Blev förresten inspirerad av din butterkaka, så jag gjorde min egen! Tack för inspiration!

    Gilla

  10. Sofia profilbild
    Sofia

    Hej, Linda!

    Jag kommenterade ditt underbara recept på vegetarisk lasagne för någon vecka sedan, men har inte fått något svar. Så därför skriver jag här istället 🙂

    Jag undrar var ”röd sweet snack paprika” är för något? Kan man använda vanlig röd paprika också? För jag var på både ICA Maxi och Willys utan att finna det. Sedan undrar jag också var någonstans du köper D´Elidas chilisås ifrån? För det hittade jag inte heller på ICA Maxi.

    Tack!

    Gilla

  11. kryddburken profilbild

    Malin!
    Va?! Va e de du säger? Finns det inte hamburgerdressing i Amerika?

    Karin!
    Nä, egentligen inte! Vi grillar ju också året runt, fast i vår lägereld-stad då, men den riktiga ”grill-nojjan” kommer först nu! 😉

    Anna!
    Jag kikade nyss på det, ser ju superfin ut!! 🙂

    Sofia!
    Ja, du får ta mig för en smula saktfärdig, men jag har många kommentarer att svara på och även mail, så det brukar komma svar i sinom tid iaf, inte ha så bråttom! 😉
    Jo, den röda sweet snack paprika finns lite överallt, den är avlång till formen och lite sötare i smaken. Det är min absoluta favorit, men det går lika bra med vanlig röd paprika! D´Elidas får jag direkt från min fina samarbetspartner Per-Anders på Panimpo, men du kan även köpa den på bla chilihouse.se och kryddlandet.se
    Ha en fin kväll!
    /Linda

    Gilla

  12. roffekock profilbild
    roffekock

    Det är roligare att göra egna Rub´s o Glaze så man får en personlig touch på sina BBQprylar, om man googlar får man en uppsjö av tips.

    Glöm inte alla goda tillbehör till din BBQ tex …….?

    Jag tycker att det skulle vara trevligt att höra dina tips,så kom loss.

    Rolf

    Gilla

Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect