
Kakor, kakor, kakor!! Ikväll bjuder jag på ett gott knäckigt kakrecept! Lite likt toscakaka, men ändå inte! Dessa toscagömmor är grymt goda, lite sega och knäckiga, men ändå mjuka och lena, gott till ett glas kall mjölk, eller till en kaffekopp i solen på verandan!
Har ni ätit något gott ikväll då, eller ska ni kanske? Här blev det ”hämtmat”; Nämligen nykokta kroppkakor! Köpte från Arontorp denna gång, vilket vi inte gjort tidigare och oj så goda!! Brukar ju i vanliga fall köpa från Eva´s i Salomonstorp men eftersom vi ändå hade ärende dit så köpte vi därifrån och det kommer vi absolut att göra fler gånger! 15kr st och till oss fyra köpte jag 12st, det blir 180kr! Helt okej pris för att mätta en familj med hämtmat! Det blev dessutom en kroppkaka över! Mätta och belåtna orkar vi nog inte mer ikväll, kroppkakor har en tendens att lägga sig som som ett lock och man blir bara mättare och mättare, men gott är det! 😉 Här kan ni läsa om lite olika kroppkaksställen på Öland >>
16 st
Det här behöver du :
3½ dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
150 gram smör
1 äggula
GÖR SÅHÄR :
Nyp ihop alla ingredienser med fingrarna i en bunke. Forma till en slät deg. Deladegen i 16 bitar. Rulla varje degbit till en boll och forma den i handen till en liten ”mössa”. Lägg i aluminumformar och fyll med toscasmeten. Grädda ca 15-20 min i 175 grader.
Toscasmeten :
75 gram smör
1 dl strösocker
1 tsk vetemjöl
2 msk vispgrädde
150 gram flagad, eller hackad mandel
GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka under omrörning 2 min. Dra av från plattan och låt svalna något innan du fyller formarna.

Joline fyller formarna med toscasmeten.

Redo för ugnen. 175 grader ca 15-20 min.


Lämna ett svar till Maria L Avbryt svar