Vill man variera sig lite och prova en ny smaksättning till köttfärslimpor eller biffar så testa detta. Det är riktigt gott och ger en god fyllig smak av basilika och tomat! Kan tänka mig att denna smaksättning passar grymt bra till sommarens grillspett med bara en god sallad till! Jag har nog egentligen ingen direkt favorit bland köttfärslimpor, jag gör olika varje gång. Antingen som här utan fyllning och med mer smak på själva färsen, eller inbakad med ost eller grönsaker!

Har ni nån riktig favorit köttfärslimpa?

Det här behöver du :
800 gram blandfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 msk potatismjöl
½ dl Italy kalvfond
1 dl finhackade soltorkade tomater (i olja)
1 msk torkad basilika
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Börja med att blanda ströbröd med mjölk, fond, de soltorkade tomaterna och basilikan. Låt stå och svälla en stund. Blanda ihop med färsen. Salta och peppra. Forma till en limpa. Stek i ugn 175 grader ca 1 timme. Kolla så att färsen är helt genomstekt före servering.


Istället för de klassiska kokta morötterna, saltgurka och gelé gjorde jag ett litet grönsaksfräs med zucchini, purjolök, majskorn, morötter, tomat, paprika och vitlök. Lite som en ratatouille!


Fräs på i stekpannan, slå sen på en liten skvätt vatten. Salt & peppar. Låt puttra nån minut så grönsakerna blir mjuka.


Servera!!


Med en god skysås

10 svar till ”Köttfärslimpa med italiensk touch”

  1. Helena Ljunggren profilbild

    Köttfärslimpa är något av det godaste jag vet. Min farmor, som nu är en ängel på heltid, gjorde den bästa köttfärslimpan som går att tänka sig. Tänk om man kunde få bara en liten bit till 🙂

    Det låter spännande med italienska smaker. Soltorkade tomater låter som en fullträff.

    Gilla

  2. Camilla K profilbild

    Håller med..italienska smaker är suveräna i köttfärslimpan! För några dagar sedan gjorde jag en baconlindad köttfärslimpa med ajvar relish och fetaost. Även det en riktig höjdare!
    Kram och hoppas du är bättre nu!

    Gilla

  3. Angela hos Mormor Magda profilbild

    ser SUPERGOTT ut! Tack för tipset på grönsakerna!

    Gilla

  4. kajomida profilbild
    kajomida

    Min favorit är mycket enkel… samma köttfärsblandning som till köttbullar (blandfärs, ströbröd, ägg, vatten, riven lök, salt, peppar och kryddpeppar) och sedan hårdkokta ägg i. Skivorna ser så fina ut 😉

    Ibland penslar jag köttfärslimpan för att få en härlig ”skorpa”.

    Största problemet hos mej är mängden sås (vi älskar sås!), så därför bruka jag steka lite lite av köttfärsen separat i en stekpanna för att få lite mer att göra sås på.

    Denna köttfärslimpa är dock INTE bra att frysa in. Dom tidigare dekorativa välsmakande äggskivorna får en konsistens som gummi!

    Gilla

  5. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    Kättfärslimpa är så gott men jag har aldrig gjort det själv, får allt bli ändring på det 🙂

    Gilla

  6. Linas blogg profilbild

    Min sambo har tjatat på mig i evigheter nu att jag ska göra köttfärslimpa, men jag tycker de har en så tråkig smak, men denna verkar inte alls helt fel, får nog testa 😉 Kram!

    Gilla

  7. Erika profilbild

    Vad gott det där såg ut! Jag har aldrig gjort köttfärslimpa själv, kanske är värt att testa! Jag råka hitta din blogg å tyckte den vart toppen, ville bara säga det! Ska helt klart kolla in här bättre en annan dag när jag hinner bättre! Jag länkade till dig i min blogg då jag tyckte den var superbra med massa bra recept å tips! 🙂 Ha det bra!

    Gilla

  8. Pinglan profilbild

    Åh, det var längesedan! Den där ser ju riktigt smarrig ut där där med italienska smakerna.

    Gilla

  9. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Mmmm….låter fint!! Köttfärslimpa har jag nog aldrig gjort!!

    Gilla

  10. Ann - Tänk om jag ändå hade en blogg... profilbild

    Min favorit är gjord på älgfärs, i övrigt som vanlig köttfärslimpa, tillagad i brödform i ugnen, uppstjälpt i ugnsfast form, överöst med härligt gräddig kantarellstuvning, toppad med ost och gratinerad i ugnen…

    Mums!!!

    Gilla

Lämna ett svar till Ann – Tänk om jag ändå hade en blogg… Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect