
Vill man variera sig lite och prova en ny smaksättning till köttfärslimpor eller biffar så testa detta. Det är riktigt gott och ger en god fyllig smak av basilika och tomat! Kan tänka mig att denna smaksättning passar grymt bra till sommarens grillspett med bara en god sallad till! Jag har nog egentligen ingen direkt favorit bland köttfärslimpor, jag gör olika varje gång. Antingen som här utan fyllning och med mer smak på själva färsen, eller inbakad med ost eller grönsaker!
Har ni nån riktig favorit köttfärslimpa?
Det här behöver du :
800 gram blandfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 msk potatismjöl
½ dl Italy kalvfond
1 dl finhackade soltorkade tomater (i olja)
1 msk torkad basilika
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Börja med att blanda ströbröd med mjölk, fond, de soltorkade tomaterna och basilikan. Låt stå och svälla en stund. Blanda ihop med färsen. Salta och peppra. Forma till en limpa. Stek i ugn 175 grader ca 1 timme. Kolla så att färsen är helt genomstekt före servering.

Istället för de klassiska kokta morötterna, saltgurka och gelé gjorde jag ett litet grönsaksfräs med zucchini, purjolök, majskorn, morötter, tomat, paprika och vitlök. Lite som en ratatouille!

Fräs på i stekpannan, slå sen på en liten skvätt vatten. Salt & peppar. Låt puttra nån minut så grönsakerna blir mjuka.

Med en god skysås…


Lämna ett svar till Camilla K Avbryt svar