
Fredagsmys förberett å klart! Ikväll ska vi mumsa på denna goda ostpaj med broccoli, rökt kött och krämig ädelost!! Hade lite av ditt och datt i kylskåpet som behövde användas upp. Broccolibuktterna började nästan sjunga på sista versen, men ett litet snabbt uppkok gjorde dom gröna och glada igen! Ädelost och den rökta lammfiolen från vårt ”lilla julbord” fick också haka på! Skönt när man kan ta slut på småslattar istället för att kasta!
Vad ska ni ha för gott till fredagsmyset ikväll?? 😉
Pajdeg :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk vatten
Fyllning :
150 gram strimlat rökt kött (rökt lammfiol)
1 små broccolibuketter
120 gram ädelost
2 dl riven herrgårdsost
Äggstanning :
3 ägg
1 burk creme fraiche
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Förbered pajdegen och låt den vila kylskåpet ca en halvtimme. Förväll broccolin i saltat vatten. Häll av och ställt åt sidan att svalna en stund. Tryck ut pajdegen i formen, slå i lite äggstanning i botten. Riv över herrgårdsosten. Fördela broccoli, och det rökta köttet ovanpå. Skiva ädelosten och lägg över. Slå på resten av äggstanningen. Grädda i 200 grader ca 30 min. Låt pajen få ”stå till sig” en stund före servering!

Pajdegen behöver inte förgräddas. Jag brukar inte göra det med denna paj iallafall! Lite av äggstanningen i botten, sen herrgårdsosten, broccoli, rökt kött…


Lämna ett svar till Vanilla Avbryt svar