BIG Taco-time!!Japp, ikväll å inte imorgon!! 😉 Vi tjuvstartar lite på fredagsmyset men de är väl helt okej ändå? Det var superlänge sen vi åt tacos här hemma nu! Men inte bara därför, för imorgon e de ju fredag & de brukar betyda ”lägerelden” för familjen Nilsson! Jag tänkte skjutsa in ”pulled pork” i ugnen tidigt på morgonen som får stå o gotta sitt ett par timmar, den ska vi sen värma på över elden senare på kvällen med färska baguetter och lite goda röror, låter väl inte så tokigt som fredagsmys va?! Här har vi iallafall taco a la familia Nilsson! Så som vi vill ha det, när det smakar som bäst!

Vilka skal eller bröd föredrar ni till tacos? Dom vanliga tacoskalen (halvmånar) köper vi nästan aldrig, istället blir det de små nachochipsen som blir en perfekt munsbit på varje chips! Dom finns ju i massa smaker också, chili, ost och lättsaltade bla. Dessa skal som är som små ”tallrikar” eller vad man nu kan kalla dom håller sig sällan hela i förpackningen och är aningens kladdiga och rinniga att äta från. Mjuka tortilla är också gott, men dom mättar ju ganska fort, och då orkar man inte lika mycket av allt gott tillbehör ju! 😉

Vår 10-i-topplista till taco :

  1. Nötfärs kryddad med soya, chili o tacokryddor
  2. Nachochips
  3. Heta salsor, hot & sweet
  4. Riven ost
  5. Hackad rödlök
  6. Majskorn
  7. Gurka
  8. Nån form av grönsallat
  9. Gräddfil kryddad med citron, en skvätt chilisås, salt & peppar
  10. Chilisås, för att ”piffa” lite så näsan börjar rinna! 😉


Eftersom smaken på hetta varierar hos oss så köpte jag på mig några burkar från santa maria, en chunky salsa, en vanlig taco salsa och en dip salsa, alla i lite olika grader av styrka för att passa alla! Vill man spetsa till de lite extra, då är D´Elidas den ultimata smakförstärkaren! Lagom stark i lagom dos, smakrik chili och alldeles perfekt att ”piffa upp” med!


Jag fick hem lite prover på Old el Paso nya sortiment med deras tacoskal som är friterade i solrosolja, och fria från transfetter! Tummen upp att även våra fredagsfavoriter tänker till lite! Inte sant! 😉 Hittade dock inte så värst mycket av old el pasos sortiment på Hemköp, så salsorna fick bli Santa Marias. Vill man vara riktigt ordentligt så kokar man såklart sin egen salsa!


Tacos är mysmiddag tycker vi, dippa och dutta och blanda av allt gott man väljer själv! Och så äter man sig så mätt så magen står ut som fyra hörn! Inte bra, men himla gott!!


Har ni provat detta?? Det är såååå in i bombens gott alltså! Används med fördel att skeda upp tacofärsen med! Värm några nachochips i micron med riven ost och lite fetaost på! Varma, krispiga och sådär goda så man bara inte kan sluta äta!


Mmmm…..


Nå, vad säger ni! Hur ser era taco-middagar se ut! Vilket skal gillar ni bäst??

37 svar till ”Tacos, med 10-i-topp tillbehör”

  1. Elina profilbild

    Köttfärs med tacokrydda
    Hårda ”halvmåneskal”
    Grönsaker = Gurka, tomat, sallad, lök och paprika.
    Creme fraiche med pressad vitlök är ett måste
    Såser varierar – Salsa, guacamole eller cheesedip

    OCH mosad banan med curry, Mums 🙂

    Gilla

  2. Lisa profilbild

    Jag guckar också ihop allt på tallriken och slevar upp med nachochips! 🙂 Mitt problem är att röran blir snabbt kall, vilket är trist..

    De andra i familjen föredrar ”båtar” (de plattare skalen) eller tortillas.

    Vårt favorittillbehör finns inte med här: Avokado!! Både tärnad och i en hetar guacamole! Mums!

    Och så brukar jag göra en tomatsallad med finhackad rödlök, rödvinsvinäger, pyttelite vitlök, salt & svart & vit peppar. Mums det med.

    Ska testa att krydda gräddfilen så som du tipsar om. Och måste definitivt testa fetachipsen!

    Åh nu blev jag sjukt sugen på tacos!! Får bli det i morgon tror jag! 🙂

    Trevlig helg!

    Gilla

  3. Sara profilbild

    Åh, vilken mysig blogg! 🙂 Den kommer hamna på min ”bevaka-lista”! Så roligt med massa tips på mat, mina maträtter börjar bli lite tråkiga och förutsägbara..

    Ha en bra kväll! Själv hoppas jag på tacos på lördag.. Hihi..

    🙂

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Åh, sablar bananer! Jag glömde guccan!! De ska ju va Guacamole till ju för sjutton, med créme fraiche, massa vitlök å chili!! hot-hot-hot ska de va! Älskar avocado!!
      /Linda

      Gilla

  4. Marten profilbild
    Marten

    Ingen Pineapple Salsa? Galenskap.

    Väldigt bra inlägg, som så många gånger förr.

    Gilla

  5. Per-Anders profilbild

    Tacos är sååå gott och finns i så många olika former att jag lätt kan komma upp i en topp-20 lista.
    Har man vägarna förbi huvudstaden så rekommenderar jag också starkt ett besök på La Neta på Barnhusgatan som jag tror är Sveriges enda Taquería (Autentiskt Mexikanskt Taco-ställe)
    Dom bakar sina egna tacos och tortillas på plats. Prova till exempel deras ”Gringas” eller ”Tacos al Pastor”.

    Gilla

  6. emma ce profilbild

    Något som är himla gott att ha i tacos är ananas – mmm! Jag provade även mango här om dagen och det funkade finfint det med. Sedan vet jag många som har banan i, men det har jag själv inte riktigt våga prova än. Det är väl också det som är tjusningen med tacos; man kan ha i precis vad man vill!

    Gilla

  7. Camilla T profilbild

    CremeFraisch med pressad vitlök
    tacos chips med chilismak
    annanas
    är ett stort måste på min tacostallrik utöver de vanliga sakerna som sallad, gurka, tomat, paprika, lök, sparris…

    Stekt svamp är rätt gött till oxå.. =)

    Gilla

  8. @Receptomaten profilbild

    Nä, jag skojar inte men skivad banan är kanon till tacos 🙂 Try it!

    Gilla

  9. Lina profilbild
    Lina

    Tortilliabröd
    köttfärs
    tomat
    gurka
    sallad
    majs
    santa maria pineapple
    rostade cashewnötter
    rödlök
    Creme fraice blandat med knorr? vitlöksdressingpulver

    Mums mus

    Gilla

  10. Stina profilbild
    Stina

    Jag brukar skiva vindruvor och ha allt i mjuka bröd. Det ger lite sötma 🙂 Väldigt gott!

    Gilla

  11. Camilla ~ elmida.se profilbild

    Skivade, färska champinjoner stekta i smör och massor av vitlök! MUMS att ha till tacos :o)

    Gilla

  12. Lena profilbild

    Jag vill ha gräddfil med pressad vitlök i, och lite salt och nymalen vitpeppar, och det ska blandas några timmar före man äter! Bäst!

    Gilla

  13. Malin Guinn profilbild

    Ser fantastiskt gott ut!

    Gilla

  14. mia profilbild

    Du är fantastiskt duktig på att berätta så man blir alldeles sugen på det du precis tillagat!!! Tacos som vi har så ofta men alltid med just mjukt bröd….såklart det får bli chips så man orkar, precis som du säger!!!

    Gilla

  15. Milla profilbild

    Jag föredrar absolut de hårda skalen, allt annat är ju inte tacos på riktigt :=) men göra en egen nachosröra i ugnen är gott, sprid ut massa nachochips på plåt, skeda över färdgstekta köttfärsen, rödsåsen, riven ost, skivad jalapeno och rödlök, in i ugnen…. Sen alla tillbehör man gillar till. Guacamole är vår favvo, sen kan man hotta till gräddfilen med sambal och vitlök. Och testa konserverade, stora mandariner till, uppväger härligt allt det starka.

    Gilla

  16. MalinSt profilbild
    MalinSt

    Som glutenintolerant finns det inte så många alternativ om man ska köpa – då blir det hårda skal och nachochips.
    Jag har prövat göra egna glutenfria – men får dem inte att bli bra!

    Vi blandar (hot) salsa med turkisk yoghurt och pressar ner vitlök (mycket) och rör om.. supergott!! (gott även till grillat eller en varm smörgås)

    Sen har vi som de flesta andra skrivit – och ibland blir det något som annanas eller vindruvor (små söta gröna) eller skivad banan.

    Någon gång då och då åker vi på Willys och handlar (vi åker dit när vi ska köpa läsk och andra storpack för att fylla upp förråden). Där har de grossiststorlek på hot salsa (jag tror det är 3 liters kagge, hot jalapenos och tacokrydda – perfekt att ha hemma!!

    Gilla

  17. Saralito profilbild
    Saralito

    Förutom köttfärs, som ska vara staaaark, så har jag och sambon väldigt olika åsikter om vad som krävs till en riktigt god taco. På hans lista:
    Massa ost
    tärnad gul paprika
    okryddad gräddfil eller creme fraiche
    På min lista:
    Ost såklart
    guacamole
    tärnat, syrligt grönt äpple. Viktigast av allt!
    gul eller röd paprika
    hackad rödlök
    tomat

    Och så äter vi såklart de hårda fyrkantiga skalen, de som ser lite ut som båtar. Något annat är otänkbart.

    Gilla

  18. Hanna profilbild
    Hanna

    Jag gillar antingen tortillabröd eller såna småskal som du har på bilden. Jag äter mina med köttfärs, isbergssallad, paprika, banan (!!!!) och ananas. Och lite nachochips till! Mums!

    Gilla

  19. Sofie - Mamma till Casper och bebisen i magen profilbild

    Gud vad sugen jag blev på tacos nu!
    Jag gillar dom där halvmånarna som alla andra ratar!

    Sen är det inte tacos för mig utan majs, ost och gräddfil! :

    Gilla

  20. Catrin profilbild

    underbart gott!
    Banan och cashewnötter / jordnötter är exempel på konstiga tillbehör jag har hört folk som använders sig av =)

    Vi brukar byta ut salsan mot gräddfil + dipp från olw… mkt gott!

    Gilla

  21. Annelie profilbild
    Annelie

    Vi har alltid creme fraiche, banan och ananas till, förrutom det du även nämnt..Har även haft galiamelon till…
    Melon, banan och ananas är goda som brytning till det starka.
    Jag äter mest i tubs, medan barnen föredrar mjuka tortillabröd..
    Åh vad sugen man blev på tacos nu!!!
    Tack för en superhärlig blogg

    Gilla

  22. sofie/mumsfillibaba profilbild

    Tacotubs!! Så goda. Hellre hårda skal än mjuka bröd. Medelstarkt. Guacemole!!! Hemmagjord såklart!!!

    Gilla

  23. Matvraket profilbild
    Matvraket

    Jag gjorde en himmelsk chutney på en plommonskörd från trädgården. Har en riktigt rejäl burk nu.
    Det var så gott till tex-mex att jag faktiskt rös i kroppen och började skratta.
    Så, det är mitt nya favorittillbehör;
    Nachochips (chili) eller tortilla (herbs & garlic), nötfärs, riven vällagrad prästost och het plommonchutney.

    Gilla

  24. Marlen profilbild
    Marlen

    Bananer är ett måste på tacos!!! Himmelskt gott tillsammans med köttfärs, grönsaker, hemgjord chilliröra och gräddfil!

    Gilla

  25. Josefin profilbild

    Vi ska äta just tacos i morgon och då blir det som vanligt, alltså: hårda tubs, ost, nötfärs m tacokrydda, rå lök, salsa, en sallad på isbergs, gurka, tomat, majs och till sist creme fraiche på toppen 🙂

    Gilla

  26. katarina profilbild
    katarina

    Köttfärs, stekta färska champinjoner, gurka, tomat, ost och massor med creme fraiche vill jag ha till mina chilitacochips 🙂 Mumma!

    Gilla

  27. pilla profilbild

    Hemmastekta pitabröd är min favorit skal!

    Gilla

  28. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    nanchochips med ostsmak skall det vara och sedan vill jag ha ananas till också, sambon han vill ha rostad lök till, något även 2,5 åringen här hemma lärt sig gilla, fast han äter sig mest mätt på ananas och chipsen, ja 2,5 åringen alltså inte sambon 🙂 , ja och sedan vill ja ha mjuka bröd och bananer, pitabröd går bra det med, och givetvis gurka, tomat och sallad, löken får jag tyvärr ligga lite lågt med nu när jag helammar lillkillen, jag som annars har på mängder med rå lök.

    Gilla

  29. Sandra profilbild
    Sandra

    Jag säger då det, tacos är bästa sättet att få i ungar grönsaker 😉 Räknar mig själv till ungar där, haha!

    Vi äter alltid med mjuka tortillas bröd.. Självklart tar man alltid för mycket så man får kämpa för att innehållet itne ska rinna ut!

    Tillbehör: tacofärs, riven ost, tomat, isbergssallad, majs. Sambon har även på hackad lök och jalapenos. Och så creme fraiche + salsa + svartpeppar! Helt underbart gott 😀

    Gilla

  30. Elin A profilbild
    Elin A

    Vi har alltid mjuka skal till tacos, santa Marias. Sedan brukar vi ha tortillia chips till, saltade och chili. Vi har både köttfärs och ibland kycklingfile som jag stekt i tacokrydda. och sedan alla grönsaker:) Alltid salsasås, gräddfil, fetaost och givetvis krossad ananas!

    Gilla

  31. Lina profilbild
    Lina

    Ett hett tips är att göra Tacodip, alltså den man köper i chipshyllan 🙂
    Sedan är ju fetaost och oliver (jag gillar inte oliver, men barnen gör det) ett måste om man vill lyxa till det.

    Gilla

  32. Matilda profilbild

    sååå fruktansvärt gott med tacos!
    man kan omöjligt få för mycket av det,
    fetaost har jag aldrig testat till (för att jag
    inte tyckt om fetaost tidigare men nu kan jag
    inte få nog av det). har också fått höra av en
    kompis som alltid har banan till sin tacos,
    måste testa det någon gång också 🙂

    Gilla

  33. Frida profilbild

    Kladdigt och starkt ska de va!

    Gilla

  34. Björn profilbild
    Björn

    Bra sida. Vill bara lägga in att medelhavstwist på tacos kan vara både kul och gott som omväxling. Någon som varit inne på det tidigare, men prova gärna fetaost, oliver och soltorkade tomater

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Björn!
      Tack för tipset!
      /Linda

      Gilla

  35. Ulrika profilbild
    Ulrika

    Detta är en favorit hos oss!
    Nachochips läggs på en plåt. På med lite chunky salsa av valfri styrka. (Vi använder medium.) På med riven eller skivad ost. In i ugnen några minuter tills osten smält. Till detta har vi en dip av gräddfil och tortilla(Estrella). Och andra tacochips som chili och ost. Stavar av grönsaker är också gott till.

    Gilla

Lämna ett svar till Sofie – Mamma till Casper och bebisen i magen Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect