
BIG Taco-time!!Japp, ikväll å inte imorgon!! 😉 Vi tjuvstartar lite på fredagsmyset men de är väl helt okej ändå? Det var superlänge sen vi åt tacos här hemma nu! Men inte bara därför, för imorgon e de ju fredag & de brukar betyda ”lägerelden” för familjen Nilsson! Jag tänkte skjutsa in ”pulled pork” i ugnen tidigt på morgonen som får stå o gotta sitt ett par timmar, den ska vi sen värma på över elden senare på kvällen med färska baguetter och lite goda röror, låter väl inte så tokigt som fredagsmys va?! Här har vi iallafall taco a la familia Nilsson! Så som vi vill ha det, när det smakar som bäst!
Vilka skal eller bröd föredrar ni till tacos? Dom vanliga tacoskalen (halvmånar) köper vi nästan aldrig, istället blir det de små nachochipsen som blir en perfekt munsbit på varje chips! Dom finns ju i massa smaker också, chili, ost och lättsaltade bla. Dessa skal som är som små ”tallrikar” eller vad man nu kan kalla dom håller sig sällan hela i förpackningen och är aningens kladdiga och rinniga att äta från. Mjuka tortilla är också gott, men dom mättar ju ganska fort, och då orkar man inte lika mycket av allt gott tillbehör ju! 😉
Vår 10-i-topplista till taco :
- Nötfärs kryddad med soya, chili o tacokryddor
- Nachochips
- Heta salsor, hot & sweet
- Riven ost
- Hackad rödlök
- Majskorn
- Gurka
- Nån form av grönsallat
- Gräddfil kryddad med citron, en skvätt chilisås, salt & peppar
- Chilisås, för att ”piffa” lite så näsan börjar rinna! 😉

Eftersom smaken på hetta varierar hos oss så köpte jag på mig några burkar från santa maria, en chunky salsa, en vanlig taco salsa och en dip salsa, alla i lite olika grader av styrka för att passa alla! Vill man spetsa till de lite extra, då är D´Elidas den ultimata smakförstärkaren! Lagom stark i lagom dos, smakrik chili och alldeles perfekt att ”piffa upp” med!

Jag fick hem lite prover på Old el Paso nya sortiment med deras tacoskal som är friterade i solrosolja, och fria från transfetter! Tummen upp att även våra fredagsfavoriter tänker till lite! Inte sant! 😉 Hittade dock inte så värst mycket av old el pasos sortiment på Hemköp, så salsorna fick bli Santa Marias. Vill man vara riktigt ordentligt så kokar man såklart sin egen salsa!

Tacos är mysmiddag tycker vi, dippa och dutta och blanda av allt gott man väljer själv! Och så äter man sig så mätt så magen står ut som fyra hörn! Inte bra, men himla gott!!

Har ni provat detta?? Det är såååå in i bombens gott alltså! Används med fördel att skeda upp tacofärsen med! Värm några nachochips i micron med riven ost och lite fetaost på! Varma, krispiga och sådär goda så man bara inte kan sluta äta!

Nå, vad säger ni! Hur ser era taco-middagar se ut! Vilket skal gillar ni bäst??


Lämna ett svar till Per-Anders Avbryt svar