
Jag hade en bit rökt kassler i kylen och två mozarellaost som snart skulle gå ut. Pizza går snabbt att svänga ihop så när resten av familjen somnat igårkväll ställde jag mig o bakade pizza! Jag hade också läst Glenn Strömbergs bok; Mitt Italien. Där fastnade jag för en stjärnformad pizza han hade gjort med ostfyllda kanter, fyllningen bestod bl a. av aubergine, salami & körsbärstomater, men här blev det alltså mer en klassiker. Tomatsås, skinka, champinjoner och mozarella! De ostfyllda kanterna var inte alls tokiga som ni förstår, detta ska jag absolut fortsätta med när jag bakar pizza, eller pizzastjärnor! 🙂
Degen räcker till 2 normalstora pizzor eller 1 plåt
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvete
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.
Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk Mutti tomatkross
½ dl rapsolja
½ dl vatten
2 tsk Oregano
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop tomatsåsen med stavmixer!
Fyllning :
Tomatsås
200 gram strimlad kassler
1 burk champinjoner
2 mozarella
en liten kant prästost (riven)
Oregano
Inbakade osthörn :
½ tsk färskost + en liten bit mozarella i varje hörn + lite salt.
Recept på pizzasallad hittar du här >>

Gör 8 små snitt runtom pizzadegen. Lägg på valfri ost & vik ihop flikarna mot varann. När stjärna är gjord, lägg på resten av fyllningen och grädda i 250 grader ca 10 min.




Lämna ett svar till Karin Avbryt svar