Jag hade en bit rökt kassler i kylen och två mozarellaost som snart skulle gå ut. Pizza går snabbt att svänga ihop så när resten av familjen somnat igårkväll ställde jag mig o bakade pizza! Jag hade också läst Glenn Strömbergs bok; Mitt Italien. Där fastnade jag för en stjärnformad pizza han hade gjort med ostfyllda kanter, fyllningen bestod bl a. av aubergine, salami & körsbärstomater, men här blev det alltså mer en klassiker. Tomatsås, skinka, champinjoner och mozarella! De ostfyllda kanterna var inte alls tokiga som ni förstår, detta ska jag absolut fortsätta med när jag bakar pizza, eller pizzastjärnor! 🙂

Degen räcker till 2 normalstora pizzor eller 1 plåt
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvete
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.

Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk Mutti tomatkross
½ dl rapsolja
½ dl vatten
 2 tsk Oregano
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop tomatsåsen med stavmixer!

Fyllning :
Tomatsås
200 gram strimlad kassler
1 burk champinjoner
2 mozarella
en liten kant prästost (riven)
Oregano

Inbakade osthörn :
½ tsk färskost + en liten bit mozarella i varje hörn + lite salt.

Recept på pizzasallad hittar du här >>

  
Gör 8 små snitt runtom pizzadegen. Lägg på valfri ost & vik ihop flikarna mot varann. När stjärna är gjord, lägg på resten av fyllningen och grädda i 250 grader ca 10 min.


Redo för gräddning!


Färdiggräddad stjärna!


Gott!!!

33 svar till ”Stjärn-Pizza med ostfyllda hörn”

  1. SAn profilbild

    Ser mycket gott ut! :O Yammi!

    Gilla

  2. sussi hägg profilbild
    sussi hägg

    Herregud…..inte bara ursnygg utan ser även såååå god ut 🙂
    Skulle gärna bita i den där idag 😉
    Kram Sussi

    Gilla

  3. Fröken Lindgren profilbild

    Oj vad gott! Roligt med varianter på den klassiska runda pizzan. Det där ser mycket godare ut!

    Gilla

  4. Birgitta Höglund's Mat profilbild

    Vilken snygg pizza du gjort, Linda 🙂 Verkligen ett nytt sätt att presentera den annars ganska tråkiga, platta rätten.

    Gilla

  5. alias Kvasthilda profilbild

    Oj vad gott det ser ut! Jag får nästan lust att göra skippa strömmingen ikväll och göra pizza istället.
    🙂

    Gilla

  6. Malin profilbild

    Nämen gud vad gott! De där ostfyllda hörnen alltså… Smart idé – och farligt gott kan jag tänka mig! 🙂

    Gilla

  7. Olivia Benson profilbild

    ser riktigt smaskig ut ju, och nytänkande för den delen. 🙂

    Gilla

  8. Mikaela profilbild

    Herregud vad gott och onyttigt haha 🙂

    Gilla

  9. Matilda profilbild

    häftigt !! ser supergott ut dessutom !!!

    Gilla

  10. Karin profilbild

    Nu blev jag verkligen vrålsugen på pizza! Och jisses vad snygg du får den dessutom! Jag önskar att man snart fick se dig i Halv åtta hos mig. Du skulle sopa banan med allihop 🙂
    Kram Karin

    Gilla

  11. Marlene profilbild

    Vilken rolig idé! Denna kommer definitivt bli en succé i min familj!! Tack för tipset!

    Gilla

  12. Sandra profilbild
    Sandra

    Wow, den ser fantastisk ut och ser supergod ut också! Ska överraska mamma och familjen med detta när jag besöker dom i sommar 😀 Ser verkligen helfestlig ut! Du upphör aldrig att förvåna och förundra mig 😉

    Gilla

  13. Nena profilbild

    gud vad duktigt gjort, otroligt haftigt att servera:))

    Gilla

  14. Martina profilbild

    Vilken skönhet! Ser smaskig ut, här blev det riktig latemans mat, falukorv och makaroner 😮

    Gilla

  15. Johan G Noberg profilbild

    En fröjd för ögat, ser annorlunda=roligt ut att göra, variationerna på fyllning=fantasins begränsningar, måste prova.

    Gilla

  16. Slickepotten profilbild

    Oj vad gott det ser ut!!
    Vilken rolig idé med stjärnformad pizza 🙂

    Gilla

  17. Loulas Kök profilbild

    Men vad gott det ser ut! Du kan verkligen locka smaklökarna! Bra ide med osten, det skall jag prova nästa gång vi bakar pizza.
    Trevlig vecka! Nu skall jag komma in det jag missat det senaste.

    Gilla

  18. Lena Eriksson profilbild
    Lena Eriksson

    Ser väldigt proffsigt och gott ut, måste prova jag med!!!!!!!!!

    Gilla

  19. Nathalie profilbild

    …Kom nyss på mig själv med att nästintill dregla över tagnentbordet! Det här receptet bara MÅSTE jag prova, kanske inte just nu när jag bor i en trång liten husvagn utan något vidare kök men absolut så fort jag får tag på ett ”vanligt” kök.

    Gilla

  20. Nathalie profilbild

    …Och tack för en bra matblogg förresten! 🙂

    Gilla

  21. Lena profilbild

    Vilken härlig idé med stjärnpizzor! Ser mycket godare och roligare ut än vanliga tråkiga! Partypizza!

    Ha en fin vecka!

    Gilla

  22. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Mmm…vilken lyxpizza!!

    Gilla

  23. Lina profilbild

    Vad läckert med stjärnpizza! Har jag aldrig tänkt på att man kan baka sin pizza på det sättet. tack för tipset.

    Gilla

  24. Aika profilbild
    Aika

    men vad fräckt! perfekt till barnkalas ju =)

    Gilla

  25. Fridas kök profilbild

    Häftigt! Något liknande har jag aldrig sett. 🙂 Måste testas!

    Gilla

  26. Tina profilbild

    Det är ju livsfarligt gå in på din blogg. Man blir alltid hungrig och allt du lagar/bakar ser ju så gott ut. 🙂 Mums! Börja ju kurra i min mage nu iaf.

    Gilla

  27. Anki profilbild
    Anki

    Detta var superhäftigt! Varför har man aldrig tänkt den tanken förr?
    Så får det bli nästa gång det vankas pizza;-)

    Gilla

  28. Yasemin profilbild

    En sådan fröjd för ögat. Vilket fint konstverk du bakat fram. 🙂

    Gilla

  29. I Nadjas kök profilbild

    Vilket konstverk Linda! Fantastiskt

    Gilla

  30. dorion profilbild

    perfekt, jag ska göra pizza imorgon!

    Gilla

  31. Robin profilbild

    Det där ser RIKTIGT gott ut!

    Gilla

  32. Tess profilbild

    Fan va häftigt! Älskar kreativa människor!
    Länkar detta inlägget från min blogg!

    Gilla

  33. Tove profilbild
    Tove

    Denna variant på pizza är återkommande hemma hos mig just nu! Rolig att variera och experimentera med 🙂 Tack för receptet

    Gilla

Lämna ett svar till Olivia Benson Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect