
Idag provade jag ett recept ur boken ”Jamies Matrevolution”. Det verkar vara lite på modet inom kockförfattarna att hitta på sina egna stroganoff nuförtiden, och inget mig emot. Jag älskar stroganoff och tycker absolut den behöver piffas upp och varieras lite. Melker Andersson har i sin senaste bok en laxstroganoff och Jamie Oliver kör kycklingstroganoff, den senare har jag alltså testat idag! Väldigt enkelt & väldigt gott! Kommer absolut att få gå i repris flera gånger! Övriga familjen gav tummen upp! 😉
Det här behöver du :
Olivolja + en klick smör att steka i
1 stor purjolök
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk nystött svartpeppar
700 gram strimlad kyckling (jag använde innerlårfiléer)
3 dl matlagningsgrädde
1 kruka persilja
1 stor näve färska skogschampinjoner (jag använde hela på burk)
½ citron
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Använd en större gryta eller stekpanna med höga kanter. Hetta upp och tillsätt en skvätt olivolja och en klick smör. Skölj och skär purjolöken i bitar. Lägg ner i grytan. Slå på vinet, vattnet, salt & peppar. Låt puttra ihop ca 5 min. Lägg ner den strimlade kycklingen. Slå på grädden och finhackad persilja. Spara lite persilja till garnering. Låt allt få koka upp. Sänk sedan värmen och låt puttra ihop ca 10 min. Precis på slutet så la jag till champinjonerna, de behöver ju endast få värmas i grytan då de är konserverade. Om du använder färska champinjoner tillsätt dom i samma moment som kycklingen. Pressa över en halv citron och smaka av med salt & peppar. Servera till basmatiris, citron och en god sallad.

Smaklig måltid! Detta tycker jag absolut ni ska prova, det var en höjdare som man svängde ihop väldigt snabbt och enkelt! Likt Jamie! 😀


Lämna ett svar till Marie Avbryt svar