Idag provade jag ett recept ur boken ”Jamies Matrevolution”. Det verkar vara lite på modet inom kockförfattarna att hitta på sina egna stroganoff nuförtiden, och inget mig emot. Jag älskar stroganoff och tycker absolut den behöver piffas upp och varieras lite. Melker Andersson har i sin senaste bok en laxstroganoff och Jamie Oliver kör kycklingstroganoff, den senare har jag alltså testat idag! Väldigt enkelt & väldigt gott! Kommer absolut att få gå i repris flera gånger! Övriga familjen gav tummen upp! 😉

Det här behöver du :
Olivolja + en klick smör att steka i
1 stor purjolök
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk nystött svartpeppar
700 gram strimlad kyckling (jag använde innerlårfiléer)
3 dl matlagningsgrädde
1 kruka persilja
1 stor näve färska skogschampinjoner (jag använde hela på burk)
½ citron
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Använd en större gryta eller stekpanna med höga kanter. Hetta upp och tillsätt en skvätt olivolja och en klick smör. Skölj och skär purjolöken i bitar. Lägg ner i grytan. Slå på vinet, vattnet, salt & peppar. Låt puttra ihop ca 5 min. Lägg ner den strimlade kycklingen. Slå på grädden och finhackad persilja.  Spara lite persilja till garnering. Låt allt få koka upp. Sänk sedan värmen och låt puttra ihop ca 10 min. Precis på slutet så la jag till champinjonerna, de behöver ju endast få värmas i grytan då de är konserverade. Om du använder färska champinjoner tillsätt dom i samma moment som kycklingen. Pressa över en halv citron och smaka av med salt & peppar. Servera till basmatiris, citron och en god sallad.


Smaklig måltid! Detta tycker jag absolut ni ska prova, det var en höjdare som man svängde ihop väldigt snabbt och enkelt! Likt Jamie! 😀

13 svar till ”Jamie Olivers Kyckling Stroganoff”

  1. Soffi profilbild
    Soffi

    Jag har börjat ha i krossade tomater med basilika i en ”vanlig” korvstroganoff, det är verkligen kanongott 🙂

    Gilla

  2. Emmas Kök profilbild

    Mmm! NU måste jag packa ihop mina skolböcker och gå hem och äta middag tror jag! Ser riktigt fräscht ut och kommer definitivt provlaga detta snart 🙂

    Gilla

  3. Mat för fyra i huset profilbild

    Åh va gott det ser ut. Detta måste vi hemma någon dag.
    JAg gillar Jamie Oliver och hans recept faller mig oftast i smaken.

    /Nina

    Gilla

  4. Martina profilbild

    Ser gott ut. Han har alltid bra recept, tyvärr har jag inte köpt den boken ännu….

    Gilla

  5. Elina profilbild

    En nästan identisk maträtt har vi ätit i massor av år här hemma men då med dragon istället för persilja, grillad kyckling och ingen svamp. Supergott !

    Gilla

  6. Katrin profilbild

    Gott! Vi åt korv stroganoff idag, vilket en av mina bästa vänner tydligen också gjort – klart populärt tydligen:)
    Vad bra att du skrev om den här boken, jag hade glömt att jag ville ha den…

    Gilla

  7. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Gott!! Stroganoff är ju så mumsigt, med korv eller kött!! Måste absolut testa! Är Jamies kokböcker bra? Såg att de hade en av hans på bokrean som börjar nästa vecka….

    Gilla

  8. Veckomatsedel.se profilbild

    Denna brukar vi också laga. Fantastiskt god!!

    Gilla

  9. annamaria profilbild

    Ser ljuvligt krämigt och gott ut. Funderar dock lite på syran, det är både vin och citron i, inget socker eller så. Är den inte lite sur/syrlig?

    Trevlig helg! Du förresten – jag har en kollega som förra helgen fick äta Öländsk fisksoppa. Jag har googlat men inte riktigt hittat något bra recept. Har du någon susning om det kan finnas något särskilt recept som heter så? Det kanske bara helt enkelt är en bra ölänning som har lagat gott käk. Vad vet jag.

    Gilla

  10. […] så kommer receptet ifrån Kryddburken, det är egentligen en rätt från Jamie Oliver, hans kycklingstroganoff, låter supersmaskigt och vi återkommer med resultatet imorgon. Och om vi gillar det så kommer […]

    Gilla

  11. Marie profilbild
    Marie

    Har provar detta recept…riktigt gott och lätt att tillaga.Fortsätt med din inspiration till oss alla!!

    Gilla

  12. Marie profilbild
    Marie

    Med passion o glädje jag njuter av Kryddburkens utbud.Så e det också med Jamie Olivers matkonst!!

    Gilla

  13. Johanna Bergman profilbild
    Johanna Bergman

    Testa att puttra med några små lökar och lägg i en näve grovhackade ekologiska dadlar sista minutes så ska du få se på sensation! 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Som spön i backen! | Cannolis Blogg Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect