En husmanklassiker som förmodligen aldrig går ur tiden! Wallenbergaren, en saftig pannbiff gjord på finmald kalvfärs! Len i smaken och fullkomligt smälter bort i munnen. Rårröda lingon är ett måste till!!

Det här behöver du :
600 gram kalvfärs
4 ägg
3 dl grädde
2 tsk salt
1 tsk nymalen vitpeppar
ev. rivet färsk brödskiva

GÖR SÅHÄR :
Använd gärna en matberedare för att få en finare färssmet till wallenbergarna. Mixa färsen tillsammans med äggen och grädden till en jämn slät smet. Krydda med salt & peppar. Egentligen ska biffarna vändas i rivet bröd före stekning men de tycker jag bara är onödigt! Stek sedan biffarna i stekpanna. Servera till potatis, gräddsås och rårörda lingon. Kokta grönsaker och en fräsch sallad.

10 svar till ”Wallenbergare”

  1. Freedomtravel profilbild

    Nej men, nu blir jag hungrig… Inte bra med tanke på att klockan är halv elva på kvällen och det liksom inte är middagstid… Har aldrig lagat Walenbergare, men det är en favorit på lunchrestaurangen!

    Gilla

  2. Ann profilbild

    Visst är det något av det godaste man kan äta! Jag gjorde på nymald älgkalvfärs för ett tag sedan. Hade med mig en portion till lunch på jobbet dagen efter och gick hela förmiddagen och längtade efter att få äta.. =)

    Hoppas att din arm känns bättre och att du har vant dig lite. Hur länge skulle du ha gipset?

    Kram!

    Gilla

  3. Emilies Skafferi profilbild

    Åhh mumma, vissa klassiker går aldrig ut tiden. Denna är definitivt en sådan. Nu gjorde du mig ju hungrig=)

    Gilla

  4. Arne profilbild

    Jag vill gärna ha med ett krm Fyra Kryddor också

    Gilla

  5. Sara profilbild

    Gud vad gott, inget jag brukar göra men kanske borde göra 🙂

    Gilla

  6. Anki profilbild
    Anki

    Mmm, Wallenbergare! Inte en kalori så långt ögat når;-) Till mina Wallenbergare föredrar jag potatismos, lingon förstås samt gröna ärtor. Det är så gott att man blir tårögd.
    Det finns en variant som kallas Weilbergare efter finansmannen med samma namn. Då är det inte kalvfärs som används – utan (håll i dig nu) fint mald rådjursfilé!!!!! Skäms nästan för att erkänna det, men jag har provat. Det var på den tiden min man jagade och jaktlyckan stod honom bi. Om det var gott? En underdrift;-))

    Gilla

  7. Anders Öhman profilbild

    Jag villa potatismos, skirat smör, lingon och gröna ärtor till mina wallenbergare. Och champagne!

    Gilla

  8. Emmas Kök profilbild

    Wallenbergare är riktigt gott men äts allt för sällan hos oss.. Kanske får bli helgmiddagen..

    Gilla

  9. Fredrik profilbild

    Wallenbergare är super och även på älgfärs! Jag brukar ha i nyriven muskot i mina Wallenbergare och det ger en gudomlig smak! Bra sida för övrigt!

    Gilla

  10. Fröken Dill profilbild

    Wallenbergare är fantastiskt! Jag vill inte han lingon till mina, men gärna luftigt potatismos och fina gröna ärtor.
    Hälsar fröken Dill

    Gilla

Lämna ett svar till Fröken Dill Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect