Dessa läckra apelsinbomber gjorde vi till nyårsaftons dessert. Receptet är busenkelt och kan lätt förberedas i förväg. Apelsinbomber med apelsinglass, kan det bli godare! 😀

Det här behöver du :
1 liter gammaldags vaniljglass
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1 msk smör
4 msk strösocker
1 dl vispgrädde

GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden. Smält smör, socker och apelsinjuice i en kastrull och låt koka upp. Koka ca 3-4 minuter tills såsen blir lite mörkare och lite tjockare i konsistensen. Rör med en visp. Häll upp och låt svalna. Förvara i kylskåp om den ska förberedas långt innan. Vänd ner 1 liter glass i en större bunke, fördela glassen i mindre bitar och låt den tina något. Blanda glassen med vispad grädde och apelsinsåsen. Täck med plastfolié och frys glassen minst 4 timmar. Ta ut glassen ca 20 min före servering. Servera glassen i urgröpta apelsiner.


Skär ett tunt snitt i botten på varje apelsin så dom står stadigt. Skär sedan av ett ”lock”. Gröp ur apelsinerna med vass kniv.


Koka ihop apelsinjuice, smör och strösocker till en lite tjockare sås. Ca 3-4 min.


Låt apelsinsåsen svalna ordentligt innan du blandar med glass och grädde.


Blanda vaniljglassen med vispad grädde och apelsinsås. Du behöver inte blanda jättenoga. Det är bara gott om det blir lite marmorerad apelsinsås i glassen.


Frys glassen minst 4 timmar. Ta ut ca 20 min före servering och lägg upp glassen i apelsinskalen. Servera!

15 svar till ”Apelsinbomber”

  1. Åsa/En Sida Med Mat profilbild

    Så friskt och gott det ser ut!!
    Jag dreglar nu….vill ha!!

    Gilla

  2. Elin profilbild

    Mm det där såg gott ut!

    Gilla

  3. Ingelöf profilbild

    Ohh det här ser spännande och gott ut! 🙂

    Gilla

  4. Anna profilbild

    Ohhh, så bra att du lade ut detta recept!

    Jag har haft det en gång i tiden, men tappat bort det!

    En liten speciell dessert, men väldigt god!

    // KRAM

    Gilla

  5. Kalasgott profilbild

    Du står i ordentligt du Linda! Supermamman!

    Apelsinbomberna ser fasligt goda och fina ut!!
    Jag gjorde en liknande dessert till nyårsmenyn faktiskt! 🙂
    Apelsinparfait på vaniljmaräng. Supersmarrigt!

    Gilla

  6. Madelene profilbild

    Jätteläckert 🙂

    Gilla

  7. The Cheap Gourmand profilbild

    Riktigt härlig uppläggning och det låter gott!

    En liten fundering bara, kan man inte pressa juicen från urgröpet i apelsinerna istället eller hinner skalen bli dåliga om man väntar såpass länge? Såsen borde väl kallna på under 10 minuter om man är lite aktiv så det borde väl fungera.

    / Anders

    Gilla

  8. vickan (matplatsen.org) profilbild

    MMm så läckert!!! kanske gott med lite apelsinlikör i för de vuxna oxå??

    Gilla

  9. Martina profilbild

    Vilket härligt recept, ser supergott ut!
    Ha en bra dag!

    Gilla

  10. Emmas Kök profilbild

    Det ser riktigt härligt ut!

    Gilla

  11. I Nadjas kök profilbild

    Oj vad fina de är

    Gilla

  12. Karin profilbild

    Dessa delikata bomber har jag gjort flera gånger, de är så underbart goda! Likaså Kokosknallar, dvs kokosnötter med mumsig kokosglass i. En riktig hit båda två! 🙂
    Kram Karin

    Gilla

  13. Margitha profilbild
    Margitha

    Jag gjorde med fyllda apelsiner på Nyår.. Och vi frös in dom urgröpta apelsinerna med sedan fyllde vi dom och frös dom en liten stund till..Dom blev härligt frostiga..
    🙂

    Gilla

  14. Anders Öhman profilbild

    Vilken fantastiskt fin bild! Kanon!

    Du tar många bra bilder, men jag tycker du lägger upp alldeles för många. Det blir lite svåröverskådligt. Tycker jag.

    Gilla

  15. Helena S / Bara en kaka till profilbild

    Festlig desset! Det här brukar de ha på spanska restauranger, och det är så himla gott! 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Martina Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect