
Dessa läckra apelsinbomber gjorde vi till nyårsaftons dessert. Receptet är busenkelt och kan lätt förberedas i förväg. Apelsinbomber med apelsinglass, kan det bli godare! 😀
Det här behöver du :
1 liter gammaldags vaniljglass
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1 msk smör
4 msk strösocker
1 dl vispgrädde
GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden. Smält smör, socker och apelsinjuice i en kastrull och låt koka upp. Koka ca 3-4 minuter tills såsen blir lite mörkare och lite tjockare i konsistensen. Rör med en visp. Häll upp och låt svalna. Förvara i kylskåp om den ska förberedas långt innan. Vänd ner 1 liter glass i en större bunke, fördela glassen i mindre bitar och låt den tina något. Blanda glassen med vispad grädde och apelsinsåsen. Täck med plastfolié och frys glassen minst 4 timmar. Ta ut glassen ca 20 min före servering. Servera glassen i urgröpta apelsiner.

Skär ett tunt snitt i botten på varje apelsin så dom står stadigt. Skär sedan av ett ”lock”. Gröp ur apelsinerna med vass kniv.

Koka ihop apelsinjuice, smör och strösocker till en lite tjockare sås. Ca 3-4 min.

Låt apelsinsåsen svalna ordentligt innan du blandar med glass och grädde.

Blanda vaniljglassen med vispad grädde och apelsinsås. Du behöver inte blanda jättenoga. Det är bara gott om det blir lite marmorerad apelsinsås i glassen.

Frys glassen minst 4 timmar. Ta ut ca 20 min före servering och lägg upp glassen i apelsinskalen. Servera!

Lämna ett svar till The Cheap Gourmand Avbryt svar