
Ris a la Malta på julafton är ett måste! Men det behöver nödvändigtvis inte vara precis efter all julmat, det kan vara lite senare på kvällen när man sitter uppkrupen i soffan, men lite julmusik och tända ljus. När själva julmaten sjunkit lite med andra ord! .-) Det är en mäktig efterrätt men ändå ett måste! Personligen är jag inte ett dugg förtjust i den andra varianten som kallas apelsinris, där apelsinsaft och skurna apelsinbitar ingår. Den här varianten är len och krämig, med massa smak av vanilj och självklart med konserverade mandariner till!
Ni får inget direkt recept nu utan mer en skiss som är väldigt enkel att följa!
Eftersom man inte kokar tomtegröt enbart för ris a la malta utan den brukar man göra på resterna av gröten, så gör såhär :
- 1 del risgrynsgröt
- 1 del lättvispad grädde
Smaksätt med vaniljsocker, gärna med äkta vanilj & svarta prickar, snåla inte! Rör ihop lätt och servera med konserverade mandariner på burk! Ganska enkelt va? 🙂

1 del risgrynsgröt, 1 del grädde… Sen väljer du dina portioner i mängd själv!

Ris a la malta behöver inte serveras i djupa tallrikar, det räcker gott & väl med lite mindre mått.

Lämna ett svar till Marlene Avbryt svar