
Söndagsmiddag hemma i Öjkroken! Den klassiska köttfärslimpan! Oj så gott! Här serverad med kokt potatis, skysås, kokta morötter och gräddstuvad brysselkål! Hoppas ni alla haft en underbar helg! Vad blev det för söndagsmiddag hemma hos er?
Till 2 limpor
Det här behöver du :
ca 1kg blandfärs
4 msk ströbröd
2 dl mjölk
2 ägg
1 stor gul lök
salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Använd en stor bunke. Blanda ströbrödet med mjölken, och vispa ner äggen. Finhacka löken och tillsätt. Vänd ner färsen och blanda väl. Krydda med salt & nymalen svartpeppar. Forma till 2 limpor, lägg på smord ugnsfast form och stek i ugn ca 50 min i 175 grader.
Sky sås :
När köttfärslimporna är klara sila skyn från formen. Använd en del till skysås. Koka upp i kastrull, tillsätt soya, salt & peppar, en matsked vinbärsgelé och red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten.




Servera köttfärslimpan med kokt potatis, skysås, kokta morötter, och gräddstuvad brysselkål! Recept kommer! 🙂

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar