köttfärslimpa
Söndagsmiddag hemma i Öjkroken! Den klassiska köttfärslimpan! Oj så gott! Här serverad med kokt potatis, skysås, kokta morötter och gräddstuvad brysselkål!  Hoppas ni alla haft en underbar helg! Vad blev det för söndagsmiddag hemma hos er?

Till 2 limpor
Det här behöver du :
ca 1kg blandfärs
4 msk ströbröd
2 dl mjölk
2 ägg
1 stor gul lök
salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Använd en stor bunke. Blanda ströbrödet med mjölken, och vispa ner äggen. Finhacka löken och tillsätt. Vänd ner färsen och blanda väl. Krydda med salt & nymalen svartpeppar. Forma till 2 limpor, lägg på smord ugnsfast form och stek i ugn ca 50 min i 175 grader.

Sky sås :
När köttfärslimporna är klara sila skyn från formen. Använd en del till skysås. Koka upp i kastrull, tillsätt soya, salt & peppar, en matsked vinbärsgelé och red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten.

köttfärs

köttfärslimpa_i_ugn

recept_köttfärslimpa

köttfärslimpa_recept
Servera köttfärslimpan med kokt potatis, skysås, kokta morötter, och gräddstuvad brysselkål! Recept kommer! 🙂

9 svar till ”Köttfärslimpa & Gräddstuvad Brysselkål”

  1. Emma profilbild

    Hos oss blev det chili con carne 😀

    Gilla

  2. Ann profilbild

    Köttfärslimpa är ju så gott! Ibland gör jag den i en avlång brödform och stjälper upp den på ett ugnsfast fat när den är klar. Därefter på med en riktigt god och krämig svampstuvning och riven ost och så gratinerar den i ugnen i en kvart.

    Söndagsmiddagen här blev hemgjord kebab på benfri kotlett, pommes och vitlökssås. Det fick bli något snabbt efter fyra timmar med hunden i skogen.

    Vår ”söndagsmiddag” blev istället igår, det var ju söndag då också… =) Smördegsinbakad fläskfilé. Recept kommer under kvällen.

    Ha det gott!
    Kram!

    Gilla

  3. Marie - Cakes and Sweets profilbild

    Det ser gott ut …måste prova ditt recept på köttfärslimpan!!!

    Gilla

  4. Maria profilbild
    Maria

    Vår söndagsmiddag var köttfärslimpa med kantareller och cambozola, ugnsrostade rotsaker till. Måste nog prova ditt recept för min limpa sprack i ena änden och den goda fyllningen rann ut… 😦

    Gilla

  5. Therese profilbild

    Grattis till nomineringen! Var nog bara en i mängden som nominerade dig. Tack för brysselkål-tipsen och här dök de ju upp! Ska se om vad det blir av de jag har i kylen för tillfället 🙂

    Gilla

  6. Eva profilbild
    Eva

    ”och stek i ugn ca 50 min.”
    Hur många grader?

    Ser undernart gott ut, blir så inspirerad av din blogg!!
    Testar många av dina recept, morotskakan fick högsta betyg härom dagen 😉

    Keep up the good work, härligt med så många bilder 🙂

    Gilla

  7. kryddburken profilbild

    Eva!
    Miss från mig. 175 grader ska det vara.
    /Linda

    Gilla

  8. Eva profilbild
    Eva

    Tack 😀

    Gilla

  9. Maria profilbild
    Maria

    Ett tips är att slänga in morötterna tillsammans med köttfärslimpan, så dem blir liksom kokta i skyn/fettet från det. Dem blir HIMMELSKT goda 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Emma Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect