
Tack…
Gokväll gott folk! Tack för all underbar respons ni gett mig ang. föregående inlägg. Ni är väldigt många som förstår och bryr er och har verkligen gett mig uppbackning. Är verkligen stolt över mina trogna läsare, ni är toppen allihopa! Tack snälla ni! Nu orkar jag däremot inte älta detta mer utan vi går vidare som vanligt här på kryddburken. Inlägg och kommentarer finns kvar men är inte publikt längre, och jag hoppas att jag inte ska behöva publicera det igen! Nu är det pasé och om ni känner mig rätt så vet ni ju att jag hellre vill skriva om mat! 😀
Här på Öland har det varit skördefesthelg! Vilken otroligt uppslutning det är till dessa skördefester. Skulle tro att vi toppar besöksantalet med turister en bra bit över midsommarfirandets! Blåsigt och höstlikt har det varit, vi har strosat runt och faktiskt bara njutit av stämmningen, pumpor, brinnande marschaller, upptåg och en massa god mat förstås! Hur mysigt som helst! Här är en beställning på smörgåstårta som jag gjorde igår. En ganska hög tårta, men inte så stor, ca 8 bitar. Såhär lyder receptet :
Det här behöver du :
24 skivor vit formfranska alt. 8 landgångsbröd
(6 bottenskivor + 4 på höjden)
Grundröra :
3½ dl lösvispad grädde
1 dl cremé fraiche
3 msk majonäs
Salt & vitpeppar
Fyllning till lager 1 :
1½ dl mimosasallad + 1 dl strimlad rökt skinka + grundröra
Fyllning till lager 2 :
Grundröra + ½ pkt Arboga bredbar leverpastej + 1 msk bostongurka
Mosa ihop leverpastej och grundröra med gaffel, tillsätt bostongurkan.
Fyllning till lager 3 :
3 hårdkokta mosade ägg + 100 gram philadelfiaost + 1 grundröra
Använd grundröran till att blanda ut fyllningarna med. Konsistensen på fyllningarna ska vara ganska lösa, då får du en saftig smörgåstårta. Täck även smörgåstårtan med grundröran runt om före dekorering. Här har jag använd salladsblad, massor med räkor, skinkrosetter, ägg, gula körsbärstomater, apelsinskivor, gurka & dill. Ostskivor runtom kanterna.

Tårtan halvvägs dekorerad. Snåla absolut inte med varken fyllning eller dekoration!

Smörgåstårtan är klar!

Färdig att levereras! Till födelsedagar brukar jag sticka ner långa drinkpinnar – glitterpalmer, sånadär som ser ut som fyrverkerier i olika färger.

Lämna ett svar till Räkor Avbryt svar