recept_gubbrora
Gubbröra är en riktig klassiker som passar till många tillfällen! Den är lätt att göra och passar utmärkt att ta med ut på picknick med ett gott knäckebröd till! Röran kan ätas varm eller kall! Precis lika gott… Och en favorit här hemma är på rostat bröd! Men Genes tunnbröd är inte fel det heller! 🙂

4 port
Det här behöver du :
2 stora kokta kalla potatisar
3 hårdkokta ägg
½ stor rödlök
4 ansjovisfiléer + spad
1 dl cremé fraiche
3 msk finhackad dill
1 msk kaviar
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka eller mosa potatisen med gaffel grovt. Finhacka äggen. Blanda samman allt i en bunke, tillsätt finhackad rödlök, finhackad ansjovis och ca 2 msk av spadet. Rör ihop tillsammans med cremé fraiche. dill kaviar och kryddor.

gubbrora
Min variant på gubbröra!

gene_tunnbrod
Mitt favorit-hårdbröd

9 svar till ”Gubbröra”

  1. Elaine profilbild

    Kanonblogg! 🙂 Brukar kika in här nästintill dagligen och spana efter smarrigheter..

    Dina blåbärsmuffins ser helt underbara ut!

    Ha en fortsatt fin dag!

    Gilla

  2. Annika profilbild

    Håller med Elaine. På alla fronter.
    Jag har länkat till dig från min blogg, hoppas det var okej!

    Gilla

  3. Fröken Dill profilbild

    Å, jag älskar Gubbröra! Det ska vi göra till helgen.
    Hälsar fröken Dill

    Gilla

  4. Anna/Frostrosor profilbild

    Ser supersmarrigt ut! Gubbröra är godast till hembakt knäckebröd, men i nödfall går ju hårt tunnbröd också rätt så bra!

    Gilla

  5. Ninelin profilbild

    Jag gillar inte ansjovis då. . . däremot kräftor 🙂

    ninelin.blogg.se

    Gilla

  6. Therese profilbild

    Ja du frestar du.
    När jag läste tunnbröd så gick mina tankar till farmors hembakta ”fisbröd” alltså mjuk tunnbröd, är ju bara sååå gott.
    Ha man det hemma så finns det risk att man fikar ihjäl sig, lite gubbröra på det blir pricken över i:et…

    Gilla

  7. Helena profilbild

    Tunnbröd är underskattat. Så gott!

    http://www.helenaljunggren.com

    Gilla

  8. Sandra profilbild
    Sandra

    Gjorde Gubbröran till kvällsmackan, så ljuvligt god tummen upp för din inspirerande och mycket trevliga matblogg.
    Kram Sandra

    Gilla

  9. Malla profilbild

    Åh, jag hoppas verkligen du en dag får smaka detta genebröd som det ska smaka! Det ska verkligen inte vara hårt.
    Neeeej, det ska ju vara halvmjukt nästan lite segt!
    Åh, det är verkligen det absolut bästa bröd jag vet. Men så kommer jag från Övik där brödet görs och då hinner man smaka på det innan resten av sverige får ta del av det.=)
    Märker även att här i Gbg där jag bor, är brödet väldans hårt. Till min besvikelse!
    Sen vill jag tillägga att detta är en fantastisk blogg!!!

    Ha det gott!

    Gilla

Lämna ett svar till Elaine Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect