
Att baka laktosfria bullar är inte alls krångligt och inte heller behöver man köpa dyra laktosfria produkter som smör, mjölk etc. Dessa bullar är bakade på vanlig jordgubbssaft, smöret är utbytt mot solrosolja och fyllningen är naturligt laktosfri! Dessa bakade jag till skolans dag då vi hade fika i klassrummet och för att piffa till det lite extra för alla förskolebarn så blev det en röd glasyr med pärlsocker på toppen! 🙂
ca 40-50 bullar
Det här behöver du :
50 gram jäst
5 dl jordgubbssaft (färdigblandad)
½ dl solrosolja
1 dl ljus sirap
½ pkt vetemjöl
GÖR SÅHÄR :
Blanda koncentrerad saft med vatten som vanligt. Mät upp 0,5 l och värm i kastrull till 37 grader. Smula ner jästen i degbunke och slå över saften. Lös jästen 0ch tillsätt övriga ingredienser. Spara några deciliter vetemjöl till utbakning. Knåda degen i maskin eller för hand. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut degen. Fyll med ett lager äppelmos, riven mandelmassa, vaniljsocker & kanel. Rulla ihop och skär små snäckor och lägg i pappersformar. Låt bullarna jäsa på plåt ca 30 min före gräddning. Grädda ca 10 min i 200 grader. Rör ihop en glasyr till bullarna med florsocker + vatten + hushållsfärg. Strössla med pärlsocker!

Färdigjäst saftdeg!

Saftig och himla smarrig fyllning av äppelmos, mandelmassa, vaniljsocker & kanel!

Dom söta bakformarna kommer från Praktfull.se!
Såg idag till min fasa att det måste varit väldigt svårt att hitta vetebröd här på bloggen så nu har jag lagt till en kategori med just ”Vetebröd”. Där hittar du bl a. detta :
Världen Godaste Bullar








Lämna ett svar till Jessica Avbryt svar