laktosfria_bullar
Att baka laktosfria bullar är inte alls krångligt och inte heller behöver man köpa dyra laktosfria produkter som smör, mjölk etc. Dessa bullar är bakade på vanlig jordgubbssaft, smöret är utbytt mot solrosolja och fyllningen är naturligt laktosfri! Dessa bakade jag till skolans dag då vi hade fika i klassrummet och för att piffa till det lite extra för alla förskolebarn så blev det en röd glasyr med pärlsocker på toppen! 🙂

ca 40-50 bullar
Det här behöver du :
50 gram jäst
5 dl jordgubbssaft (färdigblandad)
½ dl solrosolja
1 dl ljus sirap
½ pkt vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Blanda koncentrerad saft med vatten som vanligt. Mät upp 0,5 l och värm i kastrull till 37 grader. Smula ner jästen i degbunke och slå över saften. Lös jästen 0ch tillsätt övriga ingredienser. Spara några deciliter vetemjöl till utbakning. Knåda degen i maskin eller för hand. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut degen. Fyll med ett lager äppelmos, riven mandelmassa, vaniljsocker & kanel. Rulla ihop och skär små snäckor och lägg i pappersformar. Låt bullarna jäsa på plåt ca 30 min före gräddning. Grädda ca 10 min i 200 grader. Rör ihop en glasyr till bullarna med florsocker + vatten + hushållsfärg. Strössla med pärlsocker!

recept_laktosfria
Färdigjäst saftdeg!

recept_bullar
Saftig och himla smarrig fyllning av äppelmos, mandelmassa, vaniljsocker & kanel!

vetebullar
Dom söta bakformarna kommer från Praktfull.se!

Såg idag till min fasa att det måste varit väldigt svårt att hitta vetebröd här på bloggen så nu har jag lagt till en kategori med just ”Vetebröd”. Där hittar du bl a. detta :
Världen Godaste Bullar 
width=300

Kanelsnäckor
width=300

Parisare
kryddburken0000764_pariserbulle

Bananbullar
width=300

Semlor
kryddburken0000324

Kanelbullar
width=300

Fyllda vaniljbullar
width=300

22 svar till ”Laktosfria bullar bakade på saft!”

  1. Aurum profilbild

    De såg jättegoda ut! Jag ska nog prova ditt recept nästa gång jag bakar bullar =) Tack för att du delade med dig =) Och visst behöver man inte ha smör i allt, jag håller med.

    Gilla

  2. mera mat mamma profilbild

    härlig färg på glasyren! 🙂

    Gilla

  3. Annapanna profilbild

    Hej hopp Kryddis!! Läget bra??? tack för tipset om de laktosfria bullarna! S är ju laktoskänslig men nu kan jag ju ställa till med bullbak för han ju ;P

    Gilla

  4. Jessica profilbild

    Vad härligt goda bullarna ser ut. Bra idé dessutom att använda sig av saft ist för mjölk.

    Ha en bra dag!

    Gilla

  5. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    Oj va fiffigt! Gjorde säkert succe på fikat!

    Gilla

  6. Vicki profilbild

    Blev bullarna goda de du gjort på saft?? Aldrig hört talas om att man kan baka på saft. Vicki

    Bullarna blev kanongoda, och saftiga! 😀 /Kryddburken

    Gilla

  7. Emma profilbild

    Saft i degen! Det var något nytt, snygg glasyr var det också.

    Emma

    Gilla

  8. Linda profilbild
    Linda

    Höll på att få hjärtsnörp när jag läste att det var mandelmassa i fyllningen.. Tänkte då på nötallergiker, vet att på förskolor får man inte ens ha nötter i skafferiet med tanke på att det är en sådan kraftig allergi.

    Hjärtsnörp är väl onödigt att få! Bakar man bullar till en skolklass så förutsätter iallfall jag att man känner till allergierna som finns, och de aktuella allergierna var just laktos och inte nötter. /Kryddburken

    Gilla

  9. bakmammorna profilbild

    vad bra med ett laktosfritt recept- vi som får besök om några helger av en vänninna som inte tål laktosprodukter. Nu kan vi ändå sitta bersån och äta bullar och skvallra 🙂

    Gilla

  10. åsa - hello sugar! profilbild

    vilken god fyllning i bullarna! och du piffade upp dem med färgglad glasyr, det måste ha varit poppis bland barnen. 🙂

    Gilla

  11. Therese profilbild

    Jordgubbssaft i?
    Aldrig hört måste jag medge det va något nytt..
    Häftig färg på glasyren
    Mvh

    Gilla

  12. Annelie profilbild

    Va häftigt att man kan baka sååå goda bullar som dessa såg ut på saft.
    Du är suverän att dela med dig av dina otroligt goda, udda (i positiv anda), suveräna recept.

    Säger som jag alltid sagt.. ååå om man hade känt dig live.. fniss

    Vännen ha det bäst och sköt om dig.. // STOR Kram Annelie

    Gilla

  13. sverige84 profilbild
    sverige84

    Det är roligt det röd glasyr !
    Jag gillar kanelbull och jag bakar ocksa° !

    Jag smiter in med ett litet tillägg! Den röda färgen på glasyren är inte en överdosering av vanlig karamellfärg, det är pulverfärg som är väldigt dryg, finns att hitta hos kakburken.se, här är direktlänk tills just min röda färg! http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=379 /Kryddburken

    Gilla

  14. Unga Morsan profilbild

    Men vad häftiga bullar!! Och färgen var supercool.

    Gilla

  15. Sverige84 profilbild

    tack så mycket,

    förlåtelse för min svenska, jag är franska, men jag tag en blogg på svenska!

    Gilla

  16. I Nadjas kök profilbild

    Oj vad sugen jag blev på nybakta bullar! Det kanske blir en sats till helgen. Superfin glasyr!

    Ha en härlig långhelg,

    Nadja

    Gilla

  17. Camilla profilbild

    Bra med laktos o glutenfria recept!
    Har en laktosintolerant sambo och glutenallergisk vän..
    Så tummen upp för det!

    Gilla

  18. Katrin profilbild

    Vad kul med bullar och saft i ett:)

    Gilla

  19. Elena profilbild

    Superläkert!

    Ha en fin helg!

    Gilla

  20. HelenaN profilbild

    Vad annorlunda med saft i bullarna men de blev säkert jättegoda 🙂

    Gilla

  21. Becca profilbild

    Allt ser verkligen jättegott ut! Fina bilder! 🙂

    Ha det så fint!

    Gilla

  22. Lillan profilbild
    Lillan

    Hur mycket mjöl ska det vara? Det står ½ pkt vetemjöl. Ska det verkligen vara 1 kg vetemjöl?

    Gilla

Lämna ett svar till Annapanna Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect