kryddburken_sirapsrutor
Hej alla goa bloggläsare, nu jag jag tillbaka igen efter mina långpass på jobbet! Nu är jag ledig till måndag morgon, ska blir riktigt skönt! Det här recepet som kommer från bloggen Hallon & Blåbär har jag velat prova ett tag, och idag va de dags! Enkelt och smidigt ochblev riktigt, himla gott måste jag säga! Imorgon har barnen utflykt på skolan så det passar alldeles ypperligt med lite goda mackor! 😀

ca 32st
Det här behöver du :
1 pkt jäst (50gram)
5 dl mjölk
3 msk sirap
100 gram rumsvarmt smör el. margarin
1 tsk salt
12 – 13 dl vetemjöl special (jag använde vanligt vetemjöl)

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till 37 grader. Rör ut i jästen, tilsätt sirap, smör, salt och nästan allt av mjölet. Arbete ihop till en smidig med ganska lös deg. För hand, eller i maskin. Jag använde maskin och körde degen ca 5-8 min. Pudra över lite mjöl och lägg över bakduk, låt jäsa ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta ca 1,5 cm tjock, ungefär lika stor dom din ugnsplåt. Lägg upp degen på smord ugnsplåt. Skär degen i små rutor. Nagga med gaffel och grädda i 225 grader ca 5-7 min eller tills bröden är gyllenbruna.

kryddburken_kavla_ut
Kavla ut degen till 1,5 cm tjock ”pizzabotten” ungefär.

kryddburken_rutor
Skär i rutor och nagga med gaffel. Grädda ca 5-7 min i 225 grader. Låt svalna på galler under bakduk.

kryddburken_brod_i_langpanna
Himla goda kuvertbröd, perfekta till en lyxig frukost eller som utflyktssmörgåsar! Lycka till!

Fler enkla recept på matbröd :
Matbröd utan jäst >>
kryddburken0000304

Nyttiga Grötbullar >>
width=300

Valnötsbröd med Aprikoser & Pumpakärnor
kryddburken0000526

21 svar till ”Sirapsrutor”

  1. josla-Dyslexi profilbild

    å va gött det ser ute, det ska jag testa. mums

    Gilla

  2. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    Ååh, allt du gör ser alldeles underbart ut! Dem ska jag absolut göra..
    Trevlig kväll till er med!

    Gilla

  3. Kalasgott profilbild

    Långpannebröd är toppen! 🙂

    Sv: Ja, hallonsmaken finns där men den är inte så intensiv, men det är heller inte meningen att den skall vara det. Men det är absolut hallonen som ger såsen och kycklingen den där extra touchen som gör att det blir så himla gott!
    Så ja, smaken den finns där men mer så att man
    anar den! 🙂

    Gilla

  4. Rebecca profilbild

    Låter ju enkelt och gott, det måste jag testa 🙂

    Gilla

  5. Jessica profilbild

    Kul att du provat dom och att du gillade dom.

    Här hemma gick dom hem hos alla, så lättbakade och goda så kommer bakas många gånger.

    Ha en skön ledighet!

    Gilla

  6. My profilbild

    Måste säga att det såg riktigt gott ut, jag borde testa! 😀

    Gilla

  7. KarinW profilbild

    Det där var bak som var på min nivå det Linda! Ha ha fingrarna gick fortare än hjärnan igår men det måste bero på att du är i samma klass som mat-Tina! Ha det fint/Karin

    Gilla

  8. Anne profilbild

    Maken skulle bli sjukt lycklig om jag gjorde de där åt honom – får göra ett ryck 🙂 Tack!

    Gilla

  9. Flisan profilbild

    Javisst, det ska bli härligt att få åka till varmare breddgrader snart. Har hört att ön är spektakulär med toppar och dalar, så det blir till att fota mycket.
    Sirapslimpa får det blir till frukost på lördag 🙂

    Gilla

  10. AnnLee profilbild

    Åh, såna här enkla och smidiga brödrecept kan man aldrig ha för många av! Jag brukar baka bröd en gång i veckan så det här kan nog bli ett bra tillskott i receptsamlingen.

    Gilla

  11. Carro profilbild

    Jag har spanat in det där receptet flera gånger. Och köpte t.o.m jäst för att göra dom till helgen, hoppas det blir av 🙂

    Gilla

  12. åsa - hello sugar! profilbild

    min moster brukar göra sirapsbröd, det är så gott, helst nygräddat med smör och ost! 🙂

    Gilla

  13. Emiliesskafferi profilbild

    Tack:) Jag gillar din blogg skarpt, massa goda recept och fina bilder!

    PS. Jättebra recept på bröd.

    Gilla

  14. ACG profilbild
    ACG

    Detta måste jag testa ser gott ut.

    Har du testat Mommabröd någongång? Själv kallar jag det dock för sirapsbröd. Det är jättegott.

    Bild finns på http://norpangirl.blogspot.com/2008/11/hemma-hos-syrran-med-syrrorna.html och recept kan jag skicka över om du skulle vilja testa någon gång.

    Gilla

  15. johanna profilbild

    De där såg riktigt goda ut!

    Kommer garanterat att testa att baka dom

    Gilla

  16. Pernilla profilbild

    Åååh vilken tur jag hittade den här sidan, vilka fiiina recept!!

    Gilla

  17. Anna profilbild

    Jag har just nu degen på jäsning, ska bli underbart att äta nybakat bröd sedan!

    Har även testat att göra dina tunnbrödsrullar med keso och skinkröra och det var hur gott som helst att ha med sej att äta en solig dag ute 🙂

    Det blir garanterat att testa fler saker från din blogg, det mesta ser väldigt gott ut!
    Kul att man har hittat en blogg med recept, det är aldrig fel.

    Kram Anna

    Gilla

  18. […] göra så får jag så mycket inspiration från era bloggar som dessa Sirapsrutor jag hittade hos Kryddburken, som i sin tur hade hittat det hos Hallon och […]

    Gilla

  19. anna profilbild

    Detta var ett jätte gott bröd blev barnens favoritbröd. Jag har ett morotsbröd som dom också älskar.

    Anna

    Gilla

  20. […] Linda på Öland har en blogg som heter Kryddburken. Hon utgår från husmanskost och vardagsmat, som hon sedan piffar och modifierar. Här bjuder hon på Texmex-panna, här Fläskkotletter med rödlöksbalsamico. Bloggen är rikt illustrerad med bilder från tillagningen. Här finns också recept på sötsaker som Sega chokladsnittar och matbröd. […]

    Gilla

  21. Vad gör man? « Life as I see it profilbild

    […] juli 13, 2009 Vad ska man ta sig till när himlen är grå och regnet hänger i luften, igen…Jag bakar gärna och det har jag gjort idag också. Sirapsbröd från en av mina favoritbloggar blev det och receptet finns här. […]

    Gilla

Lämna ett svar till Jessica Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect