
Här kommer förmodligen en rätt som inte så många förknippar med något ätbart överhuvudtaget, men de kanske kan omvändas här och nu? Lapskojs har väl de flesta av oss blivit serverade i skolbespisningen i unga år, men jag håller med, det var ingen höjdare! Detta däremot är riktigt gott!! För mig är detta norrlands-mat och ska absolut ätas med Gene´s tunnbröd och ett glas mjölk! Salta biten är en fin liten konservburk du hittar i nästan alla mataffärer bara du letar lite. Det skyltas ju inte med den för ofta måste jag säga! Och det är synd, för detta är väldigt gott! Så våga prova nu ni som inte har gjort det!
Det här behöver du :
Hemkokt fläsklägg el. 1 burk Salta biten (340g)
10 st medelstora potatis (gärna en mjölig sort som ex. King Ed.)
Salt & vitpeppar
GÖR SÅHÄR :
Skala potatisarna och skär dom i tärningar ca 2cm*2cm. Lägg ner i en kastrull och fyll på med vatten precis så det täcker. Koka med lock ca 10min. (Du kan också lägga i några kryddpepparkorn & något lagerblad i potatiskoket, plocka bort dom senare när du slår av vattnet.) Slå av vattnet som finns kvar. Tillsätt sedan hela burken med salt kött, även spadet. Mosa ihop med potatisen och värm i kastrullen tills allt är genomvarmt! Smaka av med salt & vitpeppar. Servera med rödbetor och ev. saltgurka och tunnbröd, ett måste!! Så gott! Smaklig Måltid!

Potatis + en burk salta biten och du har en ljuvlig måltid inom 20min, eller om du är riktigt ambitiös så kokar du ditt eget lägg till lapskojsen!

Receptet hittar du här >>

Lämna ett svar till Lena Svensson Avbryt svar