
Fyllda cannelonirör är supergott! Här med en ytterst simpel fyllning av div. kylskåpsrens såsom skinka, champinjoner och en bit purjolök! Enklare kan det inte bli! Och med Muttis tomatsås ovanpå som pricken över i:et blir det här kalasgott! Hoppas ni allihopa har haft en underbar helg för det har vi verkligen haft! Minusgraderna har sjunkit rejält och nu droppar det från stuprören! Dagen har bjudit på en skön utedag med barnen, kramsnö, pulkor, snögubbar och vi har skottat fram vår lilla lägereld och grillat korv ikväll i gott sällskap av goda vänner! En toppenhelg helt enkelt! 😀
4 port
Det här behöver du :
12 cannelonirör
300 gram rökt skinka
½ purjolök
2 burkar champinjoner (ca 400gram)
2 dl mjölk eller grädde
Salt & peppar
1 msk mjöl + lite vatten till redning
GÖR SÅHÄR :
Skär skinka och purjolök i bitar och fräs på i stekpannan i lite olja. Tillsätt champinjonerna. Krydda med salt & peppar. Slå på mjölken och låt allt få koka ihop till en simmig så. Red ev. av om såsen är för rinnig. Fyll Cannelonirören och lägg på ugnsfast form. Häll över en burk Mutti tomatasås och strö över lite riven ost! Gratinera i ugnen ca 25 min.

Fyllningen till canneloni kan varieras in i det oändliga! En favorit är ricottaost, spenat och finhackade pinjenötter men den här dan blev det lite resten från kylskåpet!

Klart för ugnen! Gratinera ca 25 min.

Muttis tomatsås! Det bästa som finns!! 😀

Lämna ett svar till Liz Avbryt svar