kryddburken0000503
Fyllda cannelonirör är supergott! Här med en ytterst simpel fyllning av div. kylskåpsrens såsom skinka, champinjoner och en bit purjolök! Enklare kan det inte bli! Och med Muttis tomatsås ovanpå som pricken över i:et blir det här kalasgott! Hoppas ni allihopa har haft en underbar helg för det har vi verkligen haft! Minusgraderna har sjunkit rejält och nu droppar det från stuprören! Dagen har bjudit på en skön utedag med barnen, kramsnö, pulkor, snögubbar och vi har skottat fram vår lilla lägereld och grillat korv ikväll i gott sällskap av goda vänner! En toppenhelg helt enkelt! 😀

4 port
Det här behöver du :
12 cannelonirör
300 gram rökt skinka
½ purjolök
2 burkar champinjoner (ca 400gram)
2 dl mjölk eller grädde
Salt & peppar
1 msk mjöl + lite vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Skär skinka och purjolök i bitar och fräs på i stekpannan i lite olja. Tillsätt champinjonerna. Krydda med salt & peppar. Slå på mjölken och låt allt få koka ihop till en simmig så. Red ev. av om såsen är för rinnig. Fyll Cannelonirören och lägg på ugnsfast form. Häll över en burk Mutti tomatasås och strö över lite riven ost! Gratinera i ugnen ca 25 min.

kryddburken0000505
Fyllningen till canneloni kan varieras in i det oändliga! En favorit är ricottaost, spenat och finhackade pinjenötter men den här dan blev det lite resten från kylskåpet!

kryddburken0000504
Klart för ugnen! Gratinera ca 25 min.

kryddburken0000506
Muttis tomatsås! Det bästa som finns!! 😀

13 svar till ”Fyllda Canneloni med Tomatsås”

  1. Lena profilbild

    Ha en skön kväll!

    Kram Lena

    Gilla

  2. Lisbeth profilbild
    Lisbeth

    Måste bara säga att jag har varit här o stulit några recept alla har varit kanon.Du har en fantastiskt fin sida med kul läsning,god inspiration och VILKA kort du tar.Jag gör vågen.
    Tack Lisbeh

    Gilla

  3. Unga Morsan profilbild

    Vilket sammanträffande att jag också gjorde cannelloni nyligen, igår faktiskt. Detta låter också gott. Är helt tokig i purjolök just nu. 🙂 Hoppas du haft en trevlig helg! Kram på dig! /Jasmine

    Gilla

  4. riisgrynet profilbild
    riisgrynet

    gjorde oxå fyllda cannellonis härom dan!! verkligen gott. älskar pasta i alla former!!!

    var och skulle köpa vårlök i dag, men hittade såklar ingen… men jag ger inte upp än 🙂

    trevlig söndagkväll!!

    Gilla

  5. mimmismat profilbild
    mimmismat

    Ser jättesmaskigt ut! Härligt att ni fått snö då blir det kul ute för barnen och de stora me.:)

    Gilla

  6. Evelina profilbild

    Hej!
    Börjar med att nämna att jag verkligen gillar din blogg.
    Nu till min fråga, jag bor i lägenhet och begränsas därav till att odla egna örter och dylikt. Dock går det ju att ha i kruka i köket. Vet du vilka kryddor som passar bäst för detta och i vilka miljöer de bäst trivs?

    Kram

    Gilla

  7. Anna profilbild

    Hej svejs Kryddis! Cannelloni är dundermonsterjättegott… det håller jag fullständigt med om!! Jag tycker nog bäst om köttfärsfyllning, men spenat och philadelphiaost är också en favorit! Hoppas allt är bra med dig??? Kraaam

    Gilla

  8. Kalasgott profilbild

    Ser riktigt gott! Som vanligt helt enkelt! 🙂

    Gilla

  9. Anna profilbild

    Detta låter kalasgott och ska provas!
    Tack
    🙂

    Gilla

  10. Åsa/ensidamedmat profilbild

    Hej!
    Var hittar jag Muttis tomater!!:D
    Måste prova dem!

    Gilla

  11. Jassu - JaniCuisine profilbild

    ser underbart gott ut!
    jag blir så sugen på att laga mat då jag tittar in i din sida; älskar ju att laga mat, men har inte haft tid till det på ett tag…
    Din sida är väldigt varm och familjär!

    Gilla

  12. Åsa/ensidamedmat profilbild

    Nu har jag också hittat Muttis tomater!!:)
    Dom fanns närmare än jag trodde…Hos Coop bara 5 min härifrån!Flera olika smaksättningar hade dom.Nu har jag köpt ett gäng och skall testa snarast!
    Ha en härlig helg!

    Gilla

  13. Liz profilbild
    Liz

    Har gjort detta recept flera ggr nu och det är ju sååååå gott!!..skulle kunna äta det nästan varje dag 😀

    Gilla

Lämna ett svar till Kalasgott Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect