kryddburken0000533
Om konsten att laga mat med färska örter!
Nu har jag läst den från pärm till pärm! En helt ljuvlig bok med inspiration så det sprakar. Karin Fransson är redan en favorit hos mig men hennes böcker är också väldigt väl skrivna med bra upplägg och vettiga register!

Precis som boken säger ”Konsten att laga mat med färska örter” så får man verkligen sig en spark därbak, den väcker intressanta ideér och även sätt att tänka faktiskt! Hon inspirerar som en röd tråd genom hela boken och knyter hela tiden an till årstid, promenadstigen hon vandrar på när hon plockar de vilda örterna och hur salladen förändras beroende på åt vilken håll på stigen hon går… Hon ger bra tips på hur du enkelt vinterförvarar örter på ett smart och lätt användbart sätt!

Många av hennes recept bygger också på att du har den där lilla ”röran” förberedd sen innan och alla hennes hemgjorda dressingar, geléer, marmelader, oljor, örtsmör, vinegretter, mojos, pestos osv, finns det mängder med recept på! Att bara komma på tanken att göra en prinssestårta med grön basilika-marsipan gör att man bara måste fortsätta läsa och förstå hur hon tänker!

Registret är uppdelat dels från A till Ö. Men även i kategorier som Fisk, skaldjur & Grönsaker, Kött & Kyckling, Bröd, Kakor & Desserter samt Tillbehör. Sen finns ett helt örtregister också med hänvisning till samtliga recept där örten ingår! Jag tycker om register så det är lätt att leta om man hux flux skulle komma på att göra en rätt med te x. nässlor, maskros eller rosenblad?!

11 svar till ”Kokbokstips! – Gröna Smaker”

  1. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    Intressant! Aldrig läst nån bok från henne! Fick själv ”A piece of cake” boken idag, nu har ja MASSA recept att pröva, blir ju helt trollbunden av alla fina bilder och smarriga recept! Smaklökarna levde loppan 😀

    Gilla

  2. ingegerd profilbild

    den låter bra,med färska örter!ser fram emot ett recept därifrån!

    Gilla

  3. Nadja profilbild
    Nadja

    Jag bara älskar kokböcker! Tack för tipset.

    Nadja

    Gilla

  4. danniella profilbild

    Jag har följt din blogg ganska länge, så jag tänkte att det var nog dax att lämna en liten kommentar 🙂
    Jo det är jag på alla bilder, och tack så jätte mycket. Nej jag håller inte på med nått modellande.
    Kram

    Gilla

  5. KarinW profilbild

    Nu vet jag vad jag ska önska mig av tomten!
    Blev sugen på rårakor, det var längesedan jag gjorde nu.
    Ha det bra och lycka till i helgen nu!

    Gilla

  6. elena cn profilbild

    Hm, basilika-marsipan! Det låter lite mysko..

    Svar: Hihi, jag har ingen märkvärdig kamera. En liten digitalkamera Canon IXUS60, där jag använde makroinställningen när jag tog ”frostbilden”.

    Gilla

  7. Unga Morsan profilbild

    Denna bok ska jag önska mig i juklapp!
    Tack för tipset 🙂

    Gilla

  8. mimmismat profilbild
    mimmismat

    Karin Fransson är en sann inspirationskälla!
    Ha en trevlig helg!

    Gilla

  9. Jennie profilbild

    Haha,ingen som helst fara! Jag är egentligen likadan!;)

    Hoppas att du får en trevlig helg!
    Kram, Jennie

    Gilla

  10. Lotte profilbild

    basilika marsipan… hmmm.. låter skumt men är säkert jättegott. Ofta är det ju de knasiga brytningarna som är godast (som ädelost och pepparkaka)

    Gilla

  11. Hanna profilbild

    Den där kokboken fick mamma av mej och brorsan i födelsedagspresent!! (eller hon fick en bild på den den kom med posten i veckan) Kul att se att du tyckte den var bra!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect