
Om konsten att laga mat med färska örter!
Nu har jag läst den från pärm till pärm! En helt ljuvlig bok med inspiration så det sprakar. Karin Fransson är redan en favorit hos mig men hennes böcker är också väldigt väl skrivna med bra upplägg och vettiga register!
Precis som boken säger ”Konsten att laga mat med färska örter” så får man verkligen sig en spark därbak, den väcker intressanta ideér och även sätt att tänka faktiskt! Hon inspirerar som en röd tråd genom hela boken och knyter hela tiden an till årstid, promenadstigen hon vandrar på när hon plockar de vilda örterna och hur salladen förändras beroende på åt vilken håll på stigen hon går… Hon ger bra tips på hur du enkelt vinterförvarar örter på ett smart och lätt användbart sätt!
Många av hennes recept bygger också på att du har den där lilla ”röran” förberedd sen innan och alla hennes hemgjorda dressingar, geléer, marmelader, oljor, örtsmör, vinegretter, mojos, pestos osv, finns det mängder med recept på! Att bara komma på tanken att göra en prinssestårta med grön basilika-marsipan gör att man bara måste fortsätta läsa och förstå hur hon tänker!
Registret är uppdelat dels från A till Ö. Men även i kategorier som Fisk, skaldjur & Grönsaker, Kött & Kyckling, Bröd, Kakor & Desserter samt Tillbehör. Sen finns ett helt örtregister också med hänvisning till samtliga recept där örten ingår! Jag tycker om register så det är lätt att leta om man hux flux skulle komma på att göra en rätt med te x. nässlor, maskros eller rosenblad?!

Lämna ett svar till elena cn Avbryt svar