
Jag är en riktigt potatis-människa! Jag skulle inte kunna leva utan potatis, det finns så många varianter som jag är såå beroende av, och för att nämna några så är det först å främst min norrländska uppväxt av pitépalten! Kroppkakor, vita som grå, lufsa från Sandviks kvarn (potatispannkaka), raggmunkarna med stekt fläsk o lingon. Det hemmagjorda potatismoset, saltbakad mandelpotatis, ugnsrostad klyftpotatis, potatissoppan jag absolut inte kan leva utan, bakpotatisen till sommarens grillning, alla smarriga potatissallader, för att inte tala om nypotatis, dill & en klick smör, eller julbordets janssons frestelse och alla goda potatisgratänger… Ja, det finns fler!! Hur som helst så skulle min matlagning dignera kraftigt utan denna lilla knöl i köket! Här ovan har vi dom franska rårakorna som är blandat med gul lök och ägg till skillnad från de klassiska svenska som bara är riven potatis! Detta är gott, riktigt gott och kan med fördel avnjutas som en förrätt, servera då rårakorna en och en med tillbehör som t ex. gräddfil, en klick löjrom och gräslök! Här har jag däremot valt den oemotståndliga prosciutton som jag bara snabbt hettat upp i stekpanna så den blivit riktigt knaprig och sältan kommer till sin rätt! En klick turkisk yoghurt och lite lingon såklart!
Det här behöver du :
4 potatisar medelstora
½ gul lök
1 ägg
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skala och riv potatisen & lök grovt. Tillsätt ägget, salt & peppar! klicka ut smeten till små toppar i stekpannan och stek på medelvärme tills de fått fin gyllene färg! Servera med knaperstekt prosciutto och en klick turkiskt yoghurt!

Lämna ett svar till Pialotta Avbryt svar