kryddburken0000536
Jag är en riktigt potatis-människa! Jag skulle inte kunna leva utan potatis, det finns så många varianter som jag är såå beroende av, och för att nämna några så är det först å främst min norrländska uppväxt av pitépalten! Kroppkakor, vita som grå, lufsa från Sandviks kvarn (potatispannkaka), raggmunkarna med stekt fläsk o lingon. Det hemmagjorda potatismoset, saltbakad mandelpotatis, ugnsrostad klyftpotatis, potatissoppan jag absolut inte kan leva utan, bakpotatisen till sommarens grillning, alla smarriga potatissallader, för att inte tala om nypotatis, dill & en klick smör, eller julbordets janssons frestelse och alla goda potatisgratänger… Ja, det finns fler!! Hur som helst så skulle min matlagning dignera kraftigt utan denna lilla knöl i köket! Här ovan har vi dom franska rårakorna som är blandat med gul lök och ägg till skillnad från de klassiska svenska som bara är riven potatis! Detta är gott, riktigt gott och kan med fördel avnjutas som en förrätt, servera då rårakorna en och en med tillbehör som t ex. gräddfil, en klick löjrom och gräslök! Här har jag däremot valt den oemotståndliga prosciutton som jag bara snabbt hettat upp i stekpanna så den blivit riktigt knaprig och sältan kommer till sin rätt! En klick turkisk yoghurt och lite lingon såklart!

Det här behöver du :
4 potatisar medelstora
½ gul lök
1 ägg
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skala och riv potatisen & lök grovt. Tillsätt ägget, salt & peppar! klicka ut smeten till små toppar i stekpannan och stek på medelvärme tills de fått fin gyllene färg! Servera med knaperstekt prosciutto och en klick turkiskt yoghurt!

16 svar till ”Franska Rårakor med Prosciutto”

  1. Mia profilbild
    Mia

    Hej!
    Har kollat dina andra sidor, och jag bara undrar hur du orkar allt?! =) Åhh vilken underbar hund, kär
    Ska testa dina franska rårakor då jag verkligen älskar raggmunk.

    Ha det bra!

    /Mia

    Gilla

  2. Nadja profilbild
    Nadja

    Mums va gott

    Gilla

  3. Unga Morsan profilbild

    Jag är också potatisgalen! Ett litet kul minne från när jag var riktigt liten är att min mormor var barnvakt och jag smög ut i köket hela tiden. Så höll jag hela tiden på att smygäta något, så mormor trodde att jag tagit godis, men i själva verket så var det kokt potatis, som blivit över från middagen, som jag gick runt och åt på. 🙂

    Gilla

  4. Fredrik profilbild

    Härligt.. spännande kombo med youghurten. Jag gillar mycket vitpeppar på mina 🙂

    Som i föregående kommentar: Hur fasiken hinner du med att blogga så ofta. Lite avis 🙂

    Gilla

  5. Pialotta profilbild

    Gud vad gott.. det blir säkert en maträtt för mig idag om jag hinner.. måste hinna med allt ju..
    Hur gör du för att priroritera? 😀 Kolla min blogg om du är ”nyfniken”..
    Kramar

    Gilla

  6. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    Oooh va gott! Mee ❤ potatoes… Det där var nåt helt nytt recept, får boka in på ”att göra listan”. Håller med de föregående talarna,Verkligen flitig du är!

    Gilla

  7. danniella profilbild

    Jag tycker att all mat du lagar verkar så himla god!

    Gilla

  8. Livet genom Elins ögon profilbild

    Vad roligt att du länkade till mig. Har bjudit flera på brödet och alla gav det tummen upp. Ska titta runt mer på din blogg efter mer matinspiration, alltid kul att pröva nya recept!

    Gilla

  9. Jennie profilbild

    Du är Utmanad! Titta in i min blogg så får du veta mer! =)

    Gilla

  10. elena cn profilbild

    Oj, här duggar recepten tätt! Jag hinner inte riktigt me`!
    De där rårakorna skulle passa perfekt som helglunch!

    Gilla

  11. ingrid i grytan profilbild

    Potatis är min absoluta favo kolhydrat, fasiken vad gott det är och åh så sugen jag blev på rårakor. Fin blogg du har, önskar att jag också hade hunnit att laga så mycket mat till min blogg.

    Gilla

  12. Pialotta profilbild

    Gott.. vi åt rårakor häromkvällen oxså.
    Jag tillsatte palsternacka i potatis och lökblandningen, det blev oxså mycket gott:-)
    Ha de så gott.

    Gilla

  13. Daddy-T profilbild
    Daddy-T

    Kan faktiskt inte låta bli att testa det här receptet, bor man i Frankrike så måste man väl göra franska rårakor, men skall nog försöka en fransk skinka för att göra det helfranskt

    Gilla

  14. Daddy-T profilbild
    Daddy-T

    Fransk lufttorkad skinka blir för det mesta Bayonne eller Aoste. Byonneskinkan har dock inga fler likheter med den svenska skolmaträtten mer än namnet.

    Gilla

  15. newbiecooking profilbild
    newbiecooking

    Oj, vad längesedan jag åt rårakor, det ser jättegott ut. Och jag är likadan, älskar potatis!
    /Emma

    Gilla

  16. anea profilbild
    anea

    Testa att inte riva grovt utan köra potatis i matbredare tillsammans med lök, ägg och lite salt så att det blir mer som pankakssmet…! Supergott med lite creme fraiche :p smarrigt

    Gilla

Lämna ett svar till Fredrik Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect