Ugnsrostade rotfrukter är bland de bästa som finns, speciellt med en massa härlig vitlök också! Krispigt & med ljuvliga höstiga smaker! Det här är en favorit på hösten! Till detta en god fläskfile a lá naturelle! Funkar också väldigt bra till både biffar & kyckling!

4 port
Det här behöver du :
1 fläskfilé
en klick smör till stekning
Salt & Peppar

4 potatisar
½ kålrot (stl. mellanstor/apelsin)
2 morötter
1 palsternacka
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
Flingsalt
Olivolja

GÖR SÅHÄR :
Skala rotfrukterna och skär dem i jämna skivor/bitar. Skala löken och klyfta upp i båtar! Fördela rotfrukterna på en ugnsplåt, tillsammans med rödlök och riven vitlök. Ringla över lite olivolja och strö över filngsalt, ganska generöst! Ugnsrosta i 225 grader ca 40-45 min. Skaka om plåten nån gång under tiden. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Smält smör i en stekpanna och stek så de får fin färg. Salta & peppra! Servera tillsammans med en yoghurtdressing med salt, peppar och örtkryddor!


Skördetidens bästa måltid! Rotfrukter är billiga nu och såå goda!

12 svar till ”Ugnsrostade Rotfrukter, Fläskfilé & Örtdressing”

  1. Petra profilbild

    Mums, ser fantastiskt gott ut! Blev sugen på att göra något liknande i helgen.

    Gilla

  2. ingegerd profilbild

    det ser så härligt gott ut!Och rotfrukter är toppen!!

    Gilla

  3. Anna profilbild

    Hej hopp och godmorgon!! Allt fint? Hoppas det gått bra att jobba din jobbdagar?? Jag var ledig igår men nu ska jag jobba typ 3 miljoner dagar i sträck (hela helgen med andra ord)!! Det där med fläskfilé och ugnsrostade rotsaker skulle min mamma ha sprungit ganska långt (och hon tycker inte ens om att springa!!) för att få äta… hon är helt skogstokig i det och även om jag inte är sådär superduperdundermonsterförtjust i rotsaker så ser det faktiskt väldigt gott ut!! 🙂 Kramelikram!!

    Gilla

  4. vickan & oliven profilbild

    vad lustigt gissa vad vi lagade i går 🙂 älskar oxå rotsaker i ugn!!!! jättegott till köttfärsbiffar!

    Gilla

  5. Cissy profilbild

    Hej! Jag brukar också göra rostade rotfrukter men har inte testat med kålrot i, däremot har jag alltid rotselleri som ger väldigt god smak 🙂 Brukar variera lite olika kryddor med, igår kryddade jag med massa timjan vilket blev riktigt mums! Ha de bra!

    Gilla

  6. KarinW profilbild

    Ugnsrotisar lessnar man aldrig på, brukar strö över hackad chili ibland också.
    Trevlig helg Linda!

    Gilla

  7. Anne profilbild

    Detta blir lördagsmiddagen…
    Tack för trevligt och enkelt recept…
    Ha en go helg, Anne

    Gilla

  8. Lotta Hellström profilbild
    Lotta Hellström

    Mums! Vi åt ungefär samma sak nu i helgen, men hade även rödbetor med i rotsakspytten. Det va helt otroligt gott! Ett tips!
    /Lotta

    Gilla

  9. Ullis profilbild

    Ugnsrostade rotgrönsaker är oslagbart gott! Och billigt så vad kan man mer begära?! 🙂

    Gilla

  10. kryddburken profilbild

    Petra!
    Absolut & lätt är det också!

    ingegerd!
    Visst är det, så gott!

    Anna!
    Jo, rotsaker är ju så gott och av alla människor på jorden så trodde jag nog att du skulle gilla såna! Så fel jag hade… S

    Vickan!
    Visst är det! Helt supergott!

    Cissy!
    Ja, det är ju så lätt att variera också så det blir oftast gott vad man än blandar i!

    Karin W!
    Precis, det sätter lite extra piff!

    Anne!
    Tack själv!

    Lotta!
    Låter gott, om jag nu bara hade tyckt om rödbetor vill säga! 🙂

    Ullis!
    Precis!! Billigt & gott!

    Gilla

  11. Fläskfilé profilbild

    En perfekt hösträtt..!

    Gilla

  12. Ulla profilbild
    Ulla

    …fortsatte klicka lite och vad hittar jag? Har inte gjort ungstekta rotfrukter själv vad jag minns, men blev bjuden på det i lördags. Så fantastiskt gott, fick inspiration x 2 nu, så det får det bli till nästa helg, ska klura lite på vad jag ska ”blanda ihop”..

    Gilla

Lämna ett svar till Anne Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect