
Ugnsrostade rotfrukter är bland de bästa som finns, speciellt med en massa härlig vitlök också! Krispigt & med ljuvliga höstiga smaker! Det här är en favorit på hösten! Till detta en god fläskfile a lá naturelle! Funkar också väldigt bra till både biffar & kyckling!
4 port
Det här behöver du :
1 fläskfilé
en klick smör till stekning
Salt & Peppar
4 potatisar
½ kålrot (stl. mellanstor/apelsin)
2 morötter
1 palsternacka
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
Flingsalt
Olivolja
GÖR SÅHÄR :
Skala rotfrukterna och skär dem i jämna skivor/bitar. Skala löken och klyfta upp i båtar! Fördela rotfrukterna på en ugnsplåt, tillsammans med rödlök och riven vitlök. Ringla över lite olivolja och strö över filngsalt, ganska generöst! Ugnsrosta i 225 grader ca 40-45 min. Skaka om plåten nån gång under tiden. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Smält smör i en stekpanna och stek så de får fin färg. Salta & peppra! Servera tillsammans med en yoghurtdressing med salt, peppar och örtkryddor!

Skördetidens bästa måltid! Rotfrukter är billiga nu och såå goda!

Lämna ett svar till KarinW Avbryt svar