Att baka pizza på grillen går fort, är himla smidigt och du gör lätt en tre-fyra pizzor på 20 minuter! En pizzasten är vad som krävs, likaså en grill du kan ”lägga lock på”! Lägg på pizzastenen på grillen efter att du tänt och elden lagt sig, låt den ligga ca 15 min och värma upp sig, sen går det undan! Baka ut pizzorna, flytta över på stenen, på med locken och vänta ca 5-8 min! Pizzan är klar! Stor skillnad på pizza som du bakar i ugn! detta är ett måste för alla grillentusiaster i sommar! Lycka till!
 
Min pizzadeg :
– 4 dl vatten (37grader)
– 3/4 pkt jäst
– 10 – 12dl vetemjöl
– 1dl olja
– salt, svartpeppar & cayennepeppar efter behag…  
Jäs i bunke 25min före gräddning

Min tomatsås :
– 1 pkt paserade tomater
– 1msk majs el. olivolja
– 2tsk Oregano
– Salt & peppar

Min pizzaskinka :
– 1burk Picnicbog (burkskinka i gelé) strimlar och fräser jag i
kastrull några minuter före använding för godare smak!

Pizza Calzone?
width=300

Lunchpizza?
width=300

Pizzasallad kanske?
pizzasallad

Lycka till!!

 

20 svar till ”Baka pizzan på grillen!”

  1. KarinW profilbild

    Vad smart, har aldrig sett det där tidigare!
    vilka härliga bilder!

    Gilla

  2. Elin profilbild

    Den idén var bra, bokmärker för kommande sommarkvällar!

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    Karin W!
    Ja det är lite exotiskt faktiskt! Prova!!

    Elin!
    Absolut!

    Gilla

  4. Camilla K profilbild

    En sån sten skulle jag absolut vilja ha. var finns de att köpa…har aldrig sett någon!? //Camilla

    Gilla

  5. kryddburken profilbild

    Camilla K!
    Pizzasten finns att beställa på http://www.stenugnen.se/ med tillhörande pizzaspadar!

    Gilla

  6. Solan profilbild

    Vilken idé
    Oj vad mycket man får reda på och vad mycket fina recept man får på din fina blogg. Ha det gott//Solan

    Gilla

  7. Morten Pedersen profilbild

    Hei !

    hva en fantastisk ide, dette må prøves ut snart. Jeg må løpe å kjøpe en pizzasten da; hvor kjøpes det i farta ?

    Gilla

  8. Morten Pedersen profilbild

    Opps !! best å lese de andre kommentarene før ……
    i farta ….. jeg sjekker ut : http://www.stenugnen.se/

    Gilla

  9. Morten Pedersen profilbild

    Da har jeg bestilt 1 stk. håper de sender til Norge.

    Gilla

  10. Camilla K profilbild

    Attans så dyra stenarna var. Det får bli en beställning efter nästa lön! Tack Linda för informationen varifrån de kan beställas!

    Gilla

  11. Duvan profilbild

    Men gud så gott det där såg ut:D

    Gilla

  12. mimmismat profilbild
    mimmismat

    Va fiffigt det ska jag absolut testa!!

    Gilla

  13. ~Mikaela~ profilbild

    Pizza sallad är miiiin stora favorit ska leta rundor om du har recept på de här annars får du minsann va gullig o skriva de till mig =) tack på förhand/ Mikaela

    Gilla

  14. kryddburken profilbild

    Solan!
    Du är så gullig du! Tack tack!

    Morten!
    Toppen då är det bara att tända grillen nu! Lycka till!

    CamillaK!
    Ja de är lite dyra men attans så roliga! 🙂

    Duvan!
    Absolut!!

    mimmismat!
    Ja, prova!!

    Mikaela!
    Pizzasallad bör du hitta här på kryddburken! Lycka till!

    Gilla

  15. Christopher Anderton profilbild

    Trevligt! Tänkte inköpa lite slät sten för att använda på samma sätt.

    Gilla

  16. kryddburken profilbild

    Christopher!
    Tycker jag absolut du ska göra!

    Gilla

  17. […] Pizza på grillen, klicka här >> […]

    Gilla

  18. Karin profilbild
    Karin

    Har nyligen hittat din blogg, en sådan GULDGRUVA! Har läst alla inlägg från början till slut, och sååå många recept har jag lagt till på min favoritlista. Var får man tag på en sådan pizzasten enklast/billigast? Jag är från Kalmar, så även helt lokala inköpsställen fungerar 🙂

    Gilla

  19. Susanne profilbild
    Susanne

    Här kommer ett recept på god pizza sallad, den uppskattas av alla. Häll på lite mer vinäger om ni tycker om när det är lite syrligare.

    Koka upp 1½ dl olja
    1 dl vinäger
    ½ dl vatten
    2 tsk salt
    Blanda i 2 kg vitkål i den heta lagen. Ta ev lite mindre kål än den mängden.
    Tillsätt strimlad parika och svartpeppar.
    Låt stå med locket på, rör om lite då och då.
    Ju längre den får stå ju godare blir den.

    Gilla

Lämna ett svar till KarinW Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect