, ,

Sjömansbiff

kryddburken0000349.jpg
En gammal klassiker man ofta glömmer bort! Fettsnålt & väldigt gott! Ibland måste man damma av gamla godingar, passar ganska bra en skärtorsdag som denna. Det kommer förmodligen bli både onyttigt och väldigt mycket av det goda under denna påskhelg skulle jag tro! Maken fyller år på själva påskafton och jag har dessutom lovat honom en 3-rätters förutom den traditionella smörgåstårtan som ska få gå i påskens tecken detta år! Mer om det vid nästa uppdatering.

Det här behöver du :
6- 8 medelstora potatis
500 biff (ytterlår av nöt, här använde jag rulle)
4 små gula lök
4 dl vatten
1 msk fond av oxe eller kalv
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 flaska mörkt öl (33cl)

GÖR SÅHÄR :
Bryn köttet i skivor i stekpanna, salta & peppra på bägge sidor. Lägg upp på fat tills vidare. Strimla löken i skivor och lägg ner i stekpannan, låt den få steka och få lite färg, slå på vattnet & fonden. Skala potatisen och skiva den ca 0,5cm tjocka. Använd en rymlig ugnsfast form, gärna mer djup än vid. Varva potatisskivorna, med köttet och löken. Avsluta med potatis. Slå över buljongen från stekpannan och häll på en flaska öl. täck formen med lock eller folié. Ställ in i nedre delen av ugnen ca 1 timme 175grader. Ta av locket när det är 20 min kvar. Grytan blir godast dan efter när den fått stå och suga till sig alla smaker så den kan med fördel förberedas dan innan för att sedan värmas upp.

10 svar till ”Sjömansbiff”

  1. Solan profilbild

    Vad gott det lät den brukade jag göra ofta förr när barnen var små. Nu är den uppskriven på min ”Laga mat” -lista. //Solan

    Gilla

  2. kryddburken profilbild

    Solan!
    Vad trevlig, ja det är en rätt som ofta faller i glömska…

    Gilla

  3. jelvis profilbild
    jelvis

    Fastän jag precis ätit vill jag ha sjömansbiff också. 🙂 Det måste jag göra snart.

    Gilla

  4. Miss-Soni profilbild

    Vad fina bilder och vad gott det såg ut. Smask smask säger jag bara! Vad kul att se andra skriva om samma tema – Mat mat mat! yummy 🙂
    Lycka till i fortsättningen //Miss-Soni

    Gilla

  5. Ninna profilbild

    Å vad längesen man åt sjömansbiff, måste göra det nångång, ser supergott ut. Du kör inte ut matlådor till folk eller 😉 Älskar din sida!
    Speciellt bacon och broccoli pastan med vinäger muums!
    Kram Ninna

    Gilla

  6. Jess profilbild
    Jess

    Vad gott det ser ut, undrar bara om det smakar ol? Aldrig atit sjomansbiff faktiskt och tankte laga det men jag hatar ol!! 🙂

    Gilla

  7. kryddburken profilbild

    Jelvis!
    Ja, absolut!

    Miss-Soni!
    Jasså, du skriver om mat du me, då får jag kika in hos dig!

    Ninna!
    skrattar Köra ut matlådor, det kanske hade varit kul! S

    Jess!
    Nä, det smakar inte öl, men du kan lätt byta ut ölet mot en god buljong istället!

    Gilla

  8. Krister Holmér profilbild

    Such great steek!
    Och en ambitiös blogg har du också!
    Keep up the good go man!”

    Jag skriver också om mat. Gör det bästa jag kan.

    Gilla

  9. kryddburken profilbild

    Krister!
    Va roligt att du gillar min blogg, ska ta en titt på din nu!

    Gilla

  10. Anneli profilbild
    Anneli

    Hej!
    Ser jättegott ut, men jag saknar i receptet hur mycket potatis och hur varm ugnen ska var?
    /Anneli

    Gilla

Lämna ett svar till Miss-Soni Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect